Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:
Weekendens anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger:
Vemmetoftevej, Rødvig Stevns
Nyvej, Mørkøv
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Hækkevej, Jyderup
Grydebjergvej, Skamstrup, Mørkøv
Kløvestedvej, Borup
Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg
Vintappervej, Kirke-Hyllinge
Asser Rigsvej, Kalundborg
Algestrupvej, Algestrup, Tølløse
Egetoften, Gørlev Sj.
Vestre Grænsevej, Solrød Strand (2 anmeldelser)
Ventegodtsvej, Solrød Strand
Olsbæklund, Greve
Skeltoften, Kalundborg
Vindingevej, Roskilde
Frederiksborgvej, Roskilde
Indbrud i fritids-/sommerhus:
Vestervang, Tengslemark Lyng, Højby Sj.
Indbrud i skole og institutioner mv.:
Portalen, Greve
Lerchenfeldvej, Kalundborg
Gersagerparken, Greve
Hornsherredvej, Lyndby, Kirke-Såby
Egevej, Kirke-Såby
Fredag – lørdag
Veteranbiler stjålet fra garage, Store-Merløse, Holbæk
Kl. 09.58 indgik anmeldelse om indbrud i en garage i Store-Merløse natten mellem torsdag og fredag, hvor der blev stjålet to ældre amerikanerbiler. En hængelås var blevet klippet over, så gerningsmanden fik adgang til garagen, hvor bilerne stod parkeret.
En patrulje undersøgte laden for spor og foretog forhøringer hos beboerne på vejen, hvor indbruddet blev begået. Sagen efterforskes fortsat, da det ikke er lykkedes at finde frem til bilerne, der er følgende model:
1) Mustang, årg. 65, cremefarvet, cabriolet, reg. nr: DT72604
2) Corvette Stingray, årg. 68, metalblå, reg.nr: AB40528
Vidner, der har set de to meget specielle biler eller som i øvrigt har oplysninger i sagen bedes straks ringe til politiet på tlf. 114.
Fogedsag førte til narkofund – Vipperød, Holbæk
Politiet har siden årsskiftet haft stor fokus på at nedbringe efterlysningssager på blandt andet sager til fogedretten. Kl. 09.50 var en patrulje på en adresse i Vipperød, hvor beboeren var eftersøgt til fogedretten, og derfor skulle anholdes.
Døren blev ikke åbnet på stedet, så patruljen henvendte sig ved en terrassedør, hvor de kunne se en mand sidde sofaen. På sofabordet lå mistænkelig meget hvidt pulver, som betjentene gerne ville se nærmere på. Manden åbnede ikke døren, men politiet fik hurtigt adgang til lejligheden. Den 42-årige mand blev anholdt, og lejligheden blev ransaget og gennemgået med narkohund.
Der blev i alt fundet 100 gram stof, der viste sig at være amfetamin og 13 gram hash, som blev beslaglagt med henblik på konfiskation. Den 42-årige blev sigtet for narkobesiddelse med henblik på videresalg på grund af den omfattende mængde.
Den 42-årige blev taget med en tur i fogedretten, hvor han fik klaret sit udestående. Herefter blev han taget med på politistationen, hvor han blev afhørt til sagen, som han erkendte. Herefter blev manden løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han kan forvente at høre mere i sin sag senere.
ANPG fangede narkobilist uden kørekort – Sengeløsevej, Herringløse, Roskilde
Automatisk nummerpladegenkendelse (ANPG) er et vigtigt værktøj på patruljebilerne, som straks giver en besked om bl.a. bilejere uden kørekort. Fredag middag meldte ANPG at en bilist der passerede på Sengeløsevej i Herringløse ikke have gyldig førerret. Da patruljen stoppede bilisten viste det sig, at det var bilens ejer, en 32-årig mand fra Taastrup, som kørte bil selvom han var frakendt førerretten frem til 2024 på grund af flere sager om narkokørsel. Han havde heller ikke taget selen på under dagens kørekort.
En narkometertest viste positiv for euforiserende stoffer, så han blev anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Ved en ransagning af bilen fandt betjentene 1,73 gram skunk, der blev beslaglagt, og den 32-årige sigtet for narkobesiddelse. Efter at have afgivet en blodprøve blev bilisten løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen. Med på vejen fik han desuden en formaning, da det var anden gang han kørte uden kørekort. Reglerne om konfiskation af bilen er opfyldt, hvis han inden for tre år bliver taget tre gange for at køre uden kørekort.
Brand i landbrugsmaskine – Gl.Skovvej, Holbæk
Kl. 16.36 kom et alarmopkald om brand i en lade ved Kvanløse, Holbæk. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor der var flammer ved en landbrugsmaskine, der holdt i laden. Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over ilden, som ikke nåede at sprede sig yderligere. Ved nærmere undersøgelse af brandårsagen blev ikke fundet noget mistænkeligt, og branden formodes at være startet ved landbrugsmaskinen, som udbrændte. Der skete desuden sodskade på ladens loft. Politiet optog rapport om branden.
Færdselsuheld – Østre Ringvej / Trekroner Alle, Roskilde
Kl. 19.15 rykkede politiet ud til krydset Østre Ringvej – Trekroner Alle – Østbyvej for at undersøge omstændighederne nærmere, efter at to bilister var stødt sammen. Ingen af dem var kommet til skade.
De to involverede bilister var kørt hen til en nærliggende skole, hvor politiet fik kontakt til en 21-årig mand fra Jyderup og en 52-årig kvinde fra Roskilde.
Den 21-årige var i en personbil kørt ad Østbyvej mod øst og havde på et tidspunkt blinklyset aktiveret før en planlagt svingning til højre ad Østre Ringvej mod syd. Han fortrød og slog blinklyset fra, så han fortsatte ligeud i østlig retning ad Trekroner Alle, da det var det forkerte kryds, han ønskede at foretage en svingning.
I modsat retning var den 52-årige kvinde kørt i en personbil, hvori hun var standset midt i krydset før svingning til venstre ad Østre Ringvej mod syd. Hun begyndte dog sin svingning, så den 21-årige kørte ind i hendes højre forskærm.
Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder hvorvidt færdselsloven kan være blevet overtrådt.
Brandundersøgelse – Rørvigvej, Nykøbing Sj. – Odsherred
Kl. 23.15 var der udbrudt brand ved et sommerhus på Rørvigvej, så brandvæsnet var blevet tilkaldt.
Politiet kørte til stedet og kunne konstatere, at der var 3-4 meter høje flammer på en overdækket terrasse ved en bolig, hvis beboere var kommet ud i sikkerhed uden at være kommet til skade.
Brandvæsnet fik hurtigt bekæmpet flammerne i branden, der var slukket kl. ca. 23.35.
Branden havde forårsaget skader på diverse havemøbler, bjælker under taget på den overdækkede terrasse samt på en havedør, hvis rude var blevet ødelagt.
Politiet har optaget rapport om branden for at få klarlagt omstændighederne ved brandens opståen, idet gløder fra et askebæger måske være årsag til brandens opståen.
Lørdag – søndag:
Spirituskørsel – Lyngvej, Højby Sj. – Odsherred
Kl. 13.43 blev en 53-årig mand fra Sjællands Odde som fører af en personbil standset og bedt om at deltage i en alkometertest. Da testen gav udslag over det tilladte, blev han sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Brandundersøgelse – Hjortemarksvej, Kisserup, Hvalsø – Lejre
Kl. 14.15 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til ildebrand i en villa.
Politiet kørte også til adressen, hvor det viste sig, at branden var begrænset til en skorsten, hvorfra en kraftig røgudvikling havde bekymret den 63-årige beboer så meget, at han selv havde tilkaldt brandvæsnet.
Røgudviklingen var formentlig startet som følge af en optænding ved en skorsten, der sjældent blev brugt, så politiet har optaget rapport om sagen for at få klarlagt de nærmere omstændigheder herved, så det kan klarlægges, hvorvidt der måtte være sket en overtrædelse af brandlovgivningen. Ingen personer kom til skade ved branden, men skorstensbranden havde tilsyneladende forårsaget mindre skader på villaens tag.
Bekymrende opkald fra barn – Ringsted
Kl. 16.54 fik politiet en bekymring for en knap 3-årig barns moder, efter at barnet havde ringet til alarmcentralen og oplyst, at moderen ikke kunne kontaktes.
En patrulje kørte straks til adressen i Ringsted by, hvor politiet fik kontakt til både barnet og moderen, der begge havde det godt.
Det viste sig, at der absolut ikke var grundlag for bekymring for hverken moderen eller barnet, så politiet fik sig en snak med både barnet og moderen om børns adgang til en mobiltelefon og risikoen for misbrug heraf til opkald til alarmcentralen, inden politiet få minutter efter forlod adressen.
Spirituskørsel – Helsingevej, Gørlev Sj. - Kalundborg
Kl. 17.02 blev en 66-årig mand fra Gørlev Sj. anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel på en lille knallert, som han førte ad Helsingevej i sydlig retning.
Den 66-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden sin løsladelse, og han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Narkokørsel – Dyndetvej, Borup – Køge
Kl. 17.36 blev en 43-årig mand fra Borup standset som fører af en personbil ad Dyndetvej og kort efter anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, da en narkometertest havde givet udslag for påvirkning af amfetamin under kørslen.
Den 43-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Narkokørsel – Østre Åsvej, Jersie, Solrød Strand
Kl. 21.05 sigtede politiet en 35-årig mand fra Solrød Strand for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Østre Åsvej. Hans deltagelse i en narkometertest havde indikeret for politiet, at han var påvirket af cannabis under kørslen.
Den 35-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere for euforiserende stoffer, og resultatet heraf vil han blive underrettet om, når analyseerklæringen foreligger.
Indbrud i forretning – Nyvej, Mørkøv – Holbæk
Kl. 23.46 fik politiet både et opkald fra et alarmfirma og et opmærksom vidne, som begge anmeldte et indbrud i en virksomhed, hvor en fremmed person gik rundt bl.a. med en lommelygte.
Politiet kørte med flere patruljer til stedet, hvor politiet kunne konstatere, at flere handlekraftige havde tilbageholdt en spirituspåvirket, 18-årig mand fra Mørkøv. Han blev straks overdraget til politiet, mens politiet med politihunde undersøgte virksomhedsadressen for eventuelle yderligere mistænkte i sagen.
Den 18-årige blev med baggrund i videoovervågningsmateriale og vidners forklaringer anholdt og sigtet for indbrud i virksomheden, hvor en dør var blevet opbrudt, så han kunne skaffe sig adgang til stedet.
Ejeren ankom til stedet og kunne oplyse, at der tilsyneladende ikke var blevet stjålet noget, og da der ikke umiddelbart var grundlag for at mistænke flere for indbruddet, blev den 18-årige løsladt efter afhøring til indbrudssagen og en overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da politiet efter anholdelsen fandt ham i besiddelse af en lille klump hash. Han kan dog senere forvente et strafferetligt efterspil i anledning af sigtelserne.
Mand beskudt af hardball-pistol – Høng – Kalundborg
Kl. 21.41 fik politiet en anmeldelse fra nogle unge knallertkørere om, at de under kørsel i Høng by var blevet skudt efter med formentlig en hardballpistol. En mand havde ytret sin utilfredshed med unges knallertkørsel og efterfølgende skudt efter dem, inden manden blev set gå ind på en bestemt adresse.
Politiet kørte til Høng og fik udpeget den adresse, hvor manden var gået ind. Her henvendte politiet sig, uden at nogen reagerede. Politiet kunne dog se et pistollignende våben inde på stedet, så det lykkedes til sidst politiet at få kontakt til den mistænkte, som viste sig at være en 50-årig mand fra Høng.
Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden på gaden.
Politiet foretog efterfølgende en ransagning af hans bopæl, hvor politiet fandt flere knive med en klingelængde over 12 cm, uden at den 50-årige havde en blankvåbentilladelse, ligesom han også havde et luftgevær med en kaliber, som krævede et jagttegn. Det havde den 50-årige ikke, og politiet fandt også en hardballpistol, som han kunne mistænkes for at have brugt til at skyde efter de unge knallertkørere.
Alle de ulovlige effekter blev beslaglagt som beviser i sager om overtrædelse af både ordensbekendtgørelsen, kniv- og våbenlovgivningen. Den 50-årige blev løsladt efter afhøring til sagerne, som vil give anledning til et strafferetligt efterspil på et senere tidspunkt.
Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde
Kl. 21.44 standsede politiet en personbil, som blev ført ad Holbækmotorvejen i østlig retning kort før afkørsel 9 Trekroner.
Føreren var en 32-årig mand fra Herlev, som kort efter blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel, da alkometertesten gav udslag over det tilladte.
Politiet løslod den 32-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.
Spirituskørsel – Ringstedvej, Roskilde
Kl. 00.04 blev en 60-årig kvinde fra Charlottenlund anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i en personbil, som hun førte ad Ringstedvej i nordvestlig retning. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og vil få yderligere besked fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.
Kørsel uden førerret – Bymarken, Roskilde
Kl. 04.43 standsede politiet på Bymarken en personbil med henblik på nærmere kontrol af føreren og køretøjet.
Personbilen blev ført af en 17-årig ung mand fra Slagelse, som ikke havde erhvervet sig et kørekort, inden han satte sig bag rattet i bilen. Det medførte en sigtelse for kørsel uden førerret, og efterfølgende blev en 18-årig mand også fra Slagelse sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører.
Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem hver især skal afgøres.
Optræk til forsamling af køretøjer flere steder – Ringsted / Roskilde / Greve / Køge
Flere patruljer, herunder personale fra færdselsafdelingen, var lørdag aften på udkig efter større og spontane forsamlinger af køretøjer, hvis førere måske kunne mistænkes for at ville køre hensynsløst forskellige steder i politikredsen.
Politiet fik henvendelser om og opsporede selv optræk til forsamlinger på Darupvej i Roskilde, hvor ca. 50 biler var forsamlet, i Ringsted, i området ved Køge Transportcenter og også på Greve Main.
Når større eller mindre forsamlinger blev opdaget, var politiet til stede af præventive årsager, hvilket havde den effekt, at de forsamlede køretøjer stille og roligt forsvandt fra områderne. Politiet fandt således intet grundlag for at sigte nogen bilister for f.eks. hensynsløs eller hasarderet kørsel eller andre ulovlige aktiviteter ved disse forsamlinger.
En anden type biltræf fandt sted på Østre Ringvej i Roskilde og forløb fredeligt, efter at førere af adskillige ældre biler havde forsamlet sig på vejen. En 37-årig mand fra Københavnsområdet blev her sigtet for at have monteret alt for brede dæk på sin gamle bil, hvor han heller ikke havde fået monteret en lydpotte.
Politiets tilstedeværelse i de forskellige byområder betød dog alligevel en kontrol af en del af de trafikanter, som politiet mødte undervejs. Denne spontane kontrol lørdag aften gav følgende antal sager:
Fire sager om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne på motorvej med påstand om frakendelse af kørekortet
To sager om overtrædelse af hastighedsbestemmelserne i tættere bebygget område med påstand om frakendelse af kørekortet
To sager om brug af håndholdt mobiltelefon under kørslen
En sag om overhaling højre om
En sag om spirituskørsel (Roskilde)
En sag om kørsel uden førerret
En sag om fejl og mangler ved køretøjet (Roskilde)
Også præventiv indsats fredag aften mod mulige forsamlinger af køretøjer
Lørdagens præventive tilstedeværelse flere steder i politikredsen var en opfølgning på en tilsvarende indsats fredag aften, hvor politiet også var på udkig efter bilister, der spontant forsamlede sig et sted i politikredsen.
Politiet fandt ikke nogen spontane forsamlinger hverken i Ringsted, Køge, Greve eller Roskilde, hvilket måske kan skyldes vejrliget. Der var nemlig nedbør i form af regn frem til kl. ca. 23.00 flere steder, men politiet brugte alligevel tiden på en spontan kontrol af trafikanter, som patruljerne mødte.
Fredagens kontrol flere steder i politikredsen gav følgende resultat:
En sag om hastighedsovertrædelse på en motorvej
En sag om kørsel i frakendelsestiden
En sag om kørsel i et køretøj, hvis nummerplade var afmeldt og derfor blev inddraget.
Fortsat fokus på spontane forsamlinger af bilister
Politiet har i den kommende tid fortsat fokus på disse spontane forsamlinger af bilister til biltræf, hvor der kan være risiko for hensynsløs og risikobetonet kørsel. Såfremt der er grundlag og mulighed herfor, vil politiet fortsat stille de ansvarlige førere til ansvar for eventuelle overtrædelser af færdselslovgivningen.
Søndag – mandag
Spiritusbilist kørte usikkert – Parkvej, Køge
Kl. 17.10 anmeldte et kærestepar, at de kørte på Sydmotorvejen og kørte af ved Bjæverskov afkørslen, hvor de blev opmærksomme på en varebil, der kørte usikkert. Den kom kørende bagfra, og kørte hurtigt helt tæt på deres bil, men bremsede op tæt ved. Parret kørte ind til siden og lod varebilen overhale, så de i stedet kørte bag varebilen, som fortsat kørte usikkert, slingrende og for tæt på de forankørende.
Kæresteparret ringede til politiet og fulgte efter varebilen, som stoppede ved et pizzaria på Marksvinget i Køge. En patrulje kom frem og anholdt føreren af varebilen, en 32-årig mand fra Korsør, som ved en alkometertest havde en promille væsentligt over det tilladte. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse og blev senere løsladt. Nu venter politiet på at få en promilleerklæring i sagen, hvorefter den 32-årige vil høre mere.
Spiritusbilist påkørte butik og bil – Bredgade, Hårlev – Stevns
kl.18.46 anmeldte en bilejer, at hans bil var blevet påkørt, da den holdt på P-pladsen foran et supermarked i Hårlev, men han havde ikke kontakt til den skadevoldende part. Et vidne havde set føreren af bilen gå usikkert ind i supermarkedet, og en patrulje satte kursen for at undersøge sagen.
Da patruljen kom frem afhørte de vidner på stedet, hvor det viste sig, at bilisten også havde påkørt facaden på supermarkedet. Politiet fandt frem til den bilist, som var mistænkt for at forvolde skaderne, en 77-årig mand fra Stevns, som blev testet med alkometeret, der viste en for høj promille. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse. Politiet optog rapport om uheldet, og skaderne ved uheldet skal nu opgøres. Parterne vil senere høre mere i sagen.
Ægtepar snydt for formue – Greve
Bedragerne er desværre meget dygtige når det kommer til at bedrage ældre borgere ved at udgive sig for at være fra banker eller myndigheder. Fredag formiddag gik det ud over et ældre ægtepar i Greve, som blev kontaktet af en mand, der sagde han hed Tobias Eriksen og arbejdede undercover for Rigspolitiet. Han oplyste at politiet var ved at optrevle en sag om hacking, og at ægteparrets konto var i risiko for at blive tømt. Bedrageren var meget overbevisende og oplyste tjenestenummer og telefonnummer, som overbeviste den ældre mand om, at henvendelsen var reel.
Hen over weekenden var ægteparret i dialog med både ”Tobias” og en påstået kollega ”Bo”, som havde overtalt dem til at overføre hele deres formue på over 1,7 millioner til en såkaldt ”sikkerhedskonto”, hvorfra pengene ikke kunne stjæles af hackerne.
Søndag aften blev sagen anmeldt til politiet af pårørende til ægteparret, da de blev klar over, at noget var galt. Politiet kørte til ægteparrets hjem, hvor de blev afhørt til sagen.
Pengene var overført, men politiet efterforsker sagen i samarbejde med banken, for at følge pengestrømmen og finde frem til de udspekulerede svindlere.
Mange forurettede i sager om ældresvindel giver udtryk for, at de er flove, fordi de har ladet sig narre. Efterforskningen af denne type sager bevidner om, at det er professionelle bedragere, som lever af borgernes tiltro til myndigheder og banker. De finder ofte frem til oplysningerne om deres ofre på sociale medier, og det giver dem en indgangsvinkel til at skabe tillid hos de ældre.
Derudover skaber de frygt hos ofrene, som er bange for at miste deres penge. I denne sag har bedragerne desuden presses ægteparret ved at holde kontakten over en hel weekend.
Alle kan risikere at ryge i kløerne på de skruppelløse bedragere. Husk at politiet ALDRIG beder borgerne om at overføre penge! Ingen banker henter deres kunders kreditkort eller beder om koder, selvom der sker mistænkelig overførsler.
Et godt råd fra politiet er, at have lukkede profiler på sociale medier og få hemmeligt telefonnummer. Tal med dine ældre pårørende om risikoen for at blive bedraget, og ring til politiet på tlf. 114, hvis du eller dine pårørende får mistænkelige opkald.