Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Vipperød - mandag den 24. august

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Solrød Center, Solrød Strand
Geminivej, Greve
Juelsmindevej, Kalundborg
Kongstedvej, Hesselbjerg, Ruds-Vedby

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Vinkelvej, Køge
Syrenvej, Køge
Brandsbjerg, Kalundborg
Gårdtoften, Lille-Skensved
Nyvej, Køge
Saltumvej, Køge
Nykøbingvej, Ørslev, Slagelse
Sydager, Kirke-Hyllinge
Humlestien, Tune
Skæppestien, Tune
Strandtoften, Jyllinge
Skyhøj, Holbæk
Jyderupvej, Sønderød, Jyderup
Karlebyvej, Ll. Karleby, Kirke-Hyllinge
Vipperødgårds Alle, Vipperød
Rødbyvej, Veddelev, Roskilde (2 steder)
Kjærgårds Vænge, Nr. Hvalsø, Hvalsø
Jægervænget, Vipperød
Ejby Strandvej, Ejby, Kirke-Hyllinge
Møllervænget, Vipperød
Knevelsvej, Holbæk
Vinkelvej, Greve
Jørløse Byvej, Svebølle

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Borgmesterlodden, Nykøbing Sj.
Røntoftevej, Nykøbing Sj. (2 steder)
Egevej, Havnsøvej, Føllenslev
H/F Maglehøj, Roskilde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

 

Soundbokse taget ved musik til ulempe – Roskilde, Gadstrup og Holbæk

I weekenden fik Midt- og Vestsjællands Politi 46 anmeldelser om musik til ulempe i hele politikredsen. Patruljer blev sendt til størstedelen af anmeldelserne, og i mange tilfælde var der allerede ro på stedet, da politiet kom frem.

I tre tilfælde tog politiet musikanlæg i bevaring, og ejerne kunne dagen efter hente anlæggene på stationen. Ingen blev sigtet for noget i den forbindelse.
Fredag kl. 20.16 – Møllehusvej, Roskilde. Flere unge var forsamlet på et grønt område ved Møllehusvej/Helligkorsvej, hvor de hørte høj musik til gene for borgerne. En 17-årig ung mand fra Roskilde fik taget sin soundbox i bevaring.
Lørdag kl. 20.17 kørte en patrulje til møllen ved Strandparken i Holbæk, hvor borgere anmeldte at der blev spillet høj musik til gene. En 18-årig mand fra Svinninge måtte aflevere sin soundbox til patruljen, som tog anlægget med til politistationen.
Lørdag kl. 22.38 var der høj musik ved Ramsøhallen på Ramsølillevejen i Gadstrup – Roskilde. En patrulje kørte til det grønne område bag ved fodboldklubben, hvor der var samlet en gruppe unge, som havde medbragt en soundbox. En 16-årig ung mand fra Gadstrup fik taget sin soundbox i bevaring.Fredag – lørdag:


Spirituskørsel endte i uheld– Torslundevej, Svinninge – Holbæk
Kl. 17.08 kørte en 20-årig mand fra Svinninge på en motorcykel ad Torslundevej mod nord og ind i en venstrekurve, hvor han mistede herredømmet over motorcyklen, som væltede og landede på en pløjemark. Føreren var uskadt, men politiet mistænkte ham for at køre i spirituspåvirket tilstand. Han blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel. Motorcyklen var ikke indregistreret, så føreren blev sigtet for at køre på motorcyklen, selvom den hverken var registreret eller forsikret. Den 20-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Han blev så sent som d. 25. juli i årsigtet for spirituskørsel i en personbil, hvor han også var involveret i et uheld. Når resultatet af blodprøven kommer, kan den 20-årige forvente at få siger sager afgjort samlet.

For hurtig knallert taget – Greve Landevej, Greve

Kl. 18.05 kørte politiet efter en lille knallert, som kørte i høj fart ad Greve Landevej. Føreren ville ikke standse, men efter omkring 150 m fik politiet standset knallerten, som blev ført af en 17-årig ung mand fra Karlslunde. Politiet beslaglagde knallerten, for at få den undersøgt for konstruktive ændringer, som gør at den kan køre for hurtigt. Den 17-årige vil høre nærmere, når knallerten er blevet undersøgt. Den 17-åriges far som ejer knallerten blev orienteret, og han accepterede beslaglæggelsen.

Bil beslaglagt – Møllehusvej, Roskilde

Kl. 23.10 standsede politiet en 55-årig mand fra Veksø i en personbil, som kørte ad Møllehusvej mod nord. Han var frakendt førerretten og det var nu sjette gang i år, at han kørte i frakendelsestiden. Den 55-årige blev derfor sigtet og politiet beslaglagde hans bil, som det er muligt efter færdselslovens regler om konfiskation af køretøjer. Føreren accepterede beslaglæggelsen. Bilen havde desuden påsat nummerplader, som tilhørte en anden bil. Køretøjet var hverken registreret eller forsikret. Den 55-årige blev derfor også sigtet for dette og bilen blev kørt til opbevaring hos politiet. Retten vil senere, når sagen skal afgøres, tage stilling til, om bilen kan konfiskereres.Lørdag – søndag:


Mistænkelig mand – Greve Bygade, Greve

Kl. 07.50 fik politiet en henvendelse fra en opmærksom, lokal mand, som havde undret sig over en mand på en ladcykel. På ladcyklen lå der yderligere tre cykler, hvilket undrede anmelderen, da der ifølge ham i den seneste tid var blevet stjålet cykler i området. En patrulje kørte til området for at lede efter manden med ladcyklen, men han blev ikke fundet, så det kunne blive opklaret, om det var et legalt forhold eller ej.

Narkokørsel mv. på knallert – knallert beslaglagt – Bakkehaven, Kalundborg

Kl. 10.00 ville en patrulje standse og kontrollere en knallertkører, som ikke anvendte styrthjelm under kørslen og i øvrigt medbragte en passager. Knallertkøreren ønskede dog ikke umiddelbart at lade sig standse trods politiets anvisninger herom, så han forsøgte over en ca. 1.500 meter lang strækning og bl.a. ved at køre venstre om et helleanlæg at slippe væk. Det lykkedes dog ikke, så politiet fik ham og passageren standset, uden at nogen kom til skade. Føreren var en 29-årig mand fra Kalundborg, som blev anholdt og sigtet for narkokørsel på knallerten, som i øvrigt også havde konstruktive ændringer, så den kunne køre hurtigere end tilladt.

Knallerten måtte den 29-årige i øvrigt slet ikke være fører af, fordi han i forvejen var frakendt retten til at føre knallert. Knallerten var også uden den lovpligtige ansvarsforsikring, ligesom knallertens stelnummer var fjernet. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende sager og afhøring til de mange overtrædelser af færdselsloven løslod politiet den 29-årige, der således kan forvente at høre nærmere fra politiet, når undersøgelserne vedrørende knallerten er afsluttet, og sagerne kan afgøres. Passageren på knallerten kan også forvente at høre nærmere fra politiet i forbindelse en sigtelse for at have ladet sig befordre som en passager. Knallerten blev beslaglagt af politiet, idet den 29-årige nu for anden gang inden for de seneste tre år blev afsløret i at køre på en konstruktivt ændret knallert.

Færdselsuheld – Over Bølgen, Greve

Kl. 12.30 fik politiet en anmeldelse fra en 55-årig mand fra Vallensbæk Strand om et færdselsuheld, idet hans bil var blevet påkørt af en modpart, som efterfølgende var flygtet fra stedet uden at give sig til kende. Politiet til området ved Waves, hvor uheldet var sket, da den 55-årige var standset i højresvingsbanen på Over Bølgen før svingning til højre ad Anders Plougs Alle. En bagfra kommende personbil havde med lav hastighed påkørt anmelderens personbil, hvorfor anmelderen steg for at tale kontakt.

Efter en kort ordveksling flygtede føreren i sin bil ad Anders Plougs Alle mod øst og forsvandt i ukendt retning. I bilen befandt sig to mænd i 20-30 års-alderen og anden etnisk oprindelse end dansk. De kørte i en sølvfarvet personbil af mærket Mercedes, som politiet nu ud fra observationer fra anmelderen og et vidne skal forsøge at få identificeret ud fra bilens nummerplade for at få klarlagt, hvorfor føreren flygtede efter påkørslen, hvor der alene skete materiel skade.

Politiet i Køge hører gerne fra vidner, der bemærkede påkørslen eller bilen under flugten væk fra uheldsstedet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Odsherredvej / Gl. Nykøbingvej, Nørre-Asmindrup – Odsherred

Kl. 12.33 rykkede politiet sammen med ambulancepersonale ud til et færdselsuheld, hvor en bilist og en motorcyklist var impliceret. En 66-årig mand fra Nykøbing Sj. havde været fører af motorcyklen og blev i ambulancen bragt til skadestuen i Holbæk, men han var sluppet med diverse knubs efter sammenstødet med personbilen. Det viste sig, at en 51-årig kvinde som fører af personbilen var kørte ad Odsherredvej mod sydvest, hvor hun i krydset ved Gl. Nykøbingvej ville foretaget et venstresving. Hun var standset for at afvente modkørende, inden hun begyndte svingningen til venstre. Herunder blev hun pludselig ramt på højre side af den 66-årige, der på sin motorcykel kørte ad Odsherredvej i nordøstlig retning i den hensigt at fortsætte ligeud. Politiet optog rapport om uheldet, idet føreren af personbilen kan mistænkes for overtrædelse af færdselsloven.

Tricktyveri hos fodterapeut – Sct. Knudsgade, Ringsted

Kl. 15.14 anmeldte en 44-årige kvindelig medarbejder hos en fodterapeut, at hun havde fået stjålet sin mobiltelefon kl. ca. 09.30, da en fremmed mand henvendte sig. Manden talte en blanding mellem engelsk og spansk og var gået helt ind i et behandlerrum for at spørge, om han kunne få behandlet sine hænder. Det blev afslået, hvorefter manden tog en folder og forsøgte igen at få en aftale om behandling af sine hænder. Pludselig ønskede manden at købe nogle strømper, men fortrød midt i betalingen. I den opståede forvirring var det lykkedes for manden ubemærket at stjæle en mobiltelefon, der havde ligget i nærheden af dankortterminalen, inden han forlod klinikken. Først da kunden skulle betale, opdagede medarbejderen tyveriet, som blev forøvet af: A: Mand, Sydeuropæisk af udseende, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Brun, Hårlængde: Kort, Yderligere kendetegn: Talte en god blanding af spansk og engelsk, Talte: Spansk, Iført: Mørkeblå og hvid poloshirt, lyse jeans. Politiet har optaget rapport om tyveriet i forsøget på at få manden identificeret.

Politiet i Ringsted hører gerne fra personer, der har bemærket manden i området lørdag formiddag. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Rejsende sparket – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 15.29 anmeldte en 22-årig mand fra Tølløse, at han få minutter tidligere uden grund var sparket i maven og på den ene arm af en ung mand, der netop steg ud af det tog, som den 22-årige ville gå ind i. Den 22-årige havde aldrig set den aggressive unge mand tidligere og havde ikke haft en dialog med ham, inden han blev sparket. Den 22-årige, der slap uden synlige skader efter sparkene, beskrev den unge mand som: dansk af udseende, ca. 15 år, 165-170 cm, spinkel af bygning, sort hår, blå øjne, iført sort hættetrøje, sorte bukser og sorte sko. Den mistænkte, unge mand forsøger politiet nu at få identificeret ud fra eventuel overvågning på stationen og ud fra eventuelle vidners forklaringer.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der enten har bemærket overfaldet, eller som har oplysninger om den mistænktes identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Redningsaktion til søs – Gnibenvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 16.37 fik politiet en melding fra en strandgæst om, at en person formentlig var i nød ude på havet, hvor anmelderen havde set noget, der kunne minde om en person. Desuden lå der på stranden et efterladt håndklæde. Forsvaret iværksatte en eftersøgning til søs med både en helikopter og en båd, som fandt nogle kviste/grene drivende rundt i vandoverfladen. Anmelderen fik forevist disse kviste/grene og bekræftede, at det var disse effekter, der var set drive rundt i vandet. Hverken helikopteren eller båden fandt nogen personer i nød, hvorfor eftersøgningen til søs blev indstillet kort før kl. ca. 18.00.

Ordensbekendtgørelsen – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 19.05 måtte en patrulje en tur til en restauration, hvor nogle personer var blevet voldelige over for hinanden efter en uoverensstemmelse. Politiet fik dæmpet en 18-årig mand fra Lille-Skensved og en 28-årig mand fra Køge, der var kommet i slagsmål med hinanden. De var begge sluppet uskadte, men blev dog sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af den voldelige adfærd over for hinanden. Begge kan forvente at få en bøde som afgørelse på deres sag.

Brand i skur – Sikavej, Ejby, Lille-Skensved – Køge

Kl. 20.49 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i et skur, hvor det viste sig, at beboeren – en 52-årig mand – havde fået branden slukket med en haveslange. I skuret havde stået en slags olie, som havde selvantændt, så beboeren havde knust en rude for at slukke den mindre brand med haveslangen. Der skete ikke yderligere skade på skuret som følge af branden, så brandvæsnet kunne kort efter køre hjem igen.

Spirituskørsel – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 02.10 anholdt og sigtede politiet en 54-årig mand fra Jyllinge for spirituskørsel i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Cykeltyv afsløret – Ivar Huitfeldtsvej, Køge

Kl. 03.23 anmeldte en opmærksom, 18-årig mand fra Køge, at en gruppe personer hev fat i cykler, der var henstillet ved Køge S-station, for at slæbe dem væk. En patrulje kørte til området og fik kontakt til en 28-årig mand fra Kgs. Lyngby, som var i færd med at slæbe en låst cykel væk fra stationsområdet. Han blev derfor sigtet for brugstyveri af cyklen, og ved nærmere kontrol af den 28-årige fandt politiet ham i besiddelse af godt 1½ gram amfetamin, så sigtelserne mod ham blev udvidet til også at omfatte lov om euforiserende stoffer. Den 28-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagerne mod ham skal afgøres.


Søndag – mandag:


Mand truet af to unge – Moselyvej, Lumsås, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 11.53 fik politiet en anmeldelse fra en 79-årig mand fra København om, at han lørdag aften kl. ca. 19.00 under en gåtur ad en sti ved Moselyvej havde mødt to drenge. De havde pludselig vendt sig om og peget på den 79-årige med to pistollignende genstande, som den 79-årige opfattede som legetøjspistoler. Drengene bad manden om at aflevere sine penge, men han gik blot frem mod drengene og viftede med sin stok mod dem. Drengene løb herefter fra stedet og forsvandt i ukendt retning. De blev beskrevet som 14-16 år, den ene kraftig, den anden almindelig af bygning, begge iført sorte hættetrøjer og den ene med hvid skrift på brystet, sorte bukser og begge med en slags maskering op over næsen. Den 79-årige havde indledningsvist ikke taget oplevelsen så alvorligt og anmeldte først sagen til politiet dagen efter. Politiet forsøger nu at få identificeret drengene i en sag om truende adfærd over for anmelderen, så formålet med deres adfærd kan blive klarlagt.

Politiet i Nykøbing Sj./Holbæk hører gerne fra personer, der har bemærket drengene i området lørdag aften, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Bil endte i grøft – Munkholmvej, Holbæk

Kl. 16.34 kørte en 77-årig kvinde fra Holbæk i bil ad Munkholmvej i nordvestlig retning, da hun af ukendte årsager mistede herredømmet over bilen og kørte i grøften. Hun blev kørt til sygehuset til kontrol for smerter i ryggen, men hun var ikke kommet alvorligt til skade ved uheldet. Der skete ingen materiel skade ved uheldet. Politiet registrerede sagen, for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Tumult efter uenighed i trafikken – Højbyvej, Lejre

kl. 16.43 anmeldte en 66-årig mand fra Lejre, at han kort forinden havde været involveret i en episode, som havde udviklet sig til håndgemæng. Den 66-årige og hans kone kom gående ad Højbyvej i Lejre, da en personbil kom kørende forbi. Parret fandt bilens fart for høj, og konen gestikulerede til føreren af bilen om at sænke farten. Personbilen kørte herefter tæt forbi parret, hvilket fik den 66-årige til at klappe på bilruden. Bilen standsede og der opstod uenighed imellem den 66-årig og den mandlige fører på stedet. Det udviklede sig til tumult, hvor den 66-årige og føreren væltede omkuld. Den 66-årige fik knubs, men var ikke kommet til skade. Føreren af bilen kørte herefter fra stedet. Med i bilen som passager var en 10-12 årig dreng.

Føreren beskrives som: Mand, Dansk af udseende, 30-35 år, 180-185 cm, Kropsbygning: Muskuløs, Hudfarve: Hvid, Hårlængde: Kort. Kørende i en sort Audi personbil.

Politiet efterforsker nu sagen, for at finde frem til føreren af bilen for at få hans forklaring i sagen. Vidner som har overværet episoden, og som kom komme med oplysninger i sagen bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Mand anholdt for indbrud i ungdomsskole – Sct. Jørgensbjerg, Kalundborg

Kl. 17.25 fik politiet anmeldelse om, at der omkring kl. 16.15 havde været indbrud i et knallertundervisningslokale tilhørende Ungdomsskolen i Kalundborg. Gerningsmanden havde revet nøgleboksen ud af væggen, taget nøglen og låst sig ind på stedet. Der blev stjålet en knallert fra lokalet. En patrulje blev sendt til ungdomsskolen for at undersøge sagen. Her fandt politiet frem til, at en mistænkt 46-årig mand fra Kalundborg var blevet set på stedet. Patruljen kørte til hans adresse, hvor de fandt den stjålne knallert. Den 46-årige blev sigtet for indbrud, anholdt og afhørt til sagen. Han blev senere løsladt, men kan forvente at høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres.

Harmonikasammenstød og tilskadekommen kvinde – Rønnedevej, Ringsted

Kl. 20.18 stødte tre biler sammen i et harmonikasammenstød på Rønnedevej i sydsøstlig retning. En 19-årig mand fra Ringsted nåede ikke at bremse, da den forankørende standsede og kørte op bag i bilen, som blev ført af en 38-årige mand fra Ringsted. Hans bil blev skubbet videre frem i bilen foran, som blev ført af en 22-årig mand fra Hillerød. Ingen personer kom til skade ved harmonikasammenstødet, men der skete materiel skade.

På fortovet gik en 36-årig kvinde fra Ringsted, som blev meget forskrækket over uheldet, som skete tæt på. Hun sprang derfor over en hæk, for at komme væk fra bilerne. Bag hækken var en trappe til et gammelt beskyttelsesrum, som kvinden overså. Hun faldt ned ad trappen og slog sig. Hun blev kørt til tjek på sygehuset. Politiet optog rapport i sagen, som skal belyse omstændighederne ved uheldet.

Brand var røg fra pande - Knudskovparken, Holbæk

Kl. 01.51 kom et alarmopkald om brand i en etageejendom. Politi og brandvæsen kom frem, hvor det hurtigt blev afklaret, at der ikke var tale om brand. Den kvindelige beboer i lejligheden var uskadt og røgen kom fra en varm stegepande, som havde røget kraftigt. Røgen havde aktiveret røgalarmen og været årsag til den kraftige røgudvikling i opgangen. Beredskabet luftede godt ud på stedet, og kunne herefter fortsætte til andre opgaver.

Stjålet bil fundet – Åsvej, Jersie – Solrød

Kl. 02.55 fandt politiet frem til en bil, som kort forinden var meldt stjålet fra Købenavns Vestegnens politikreds. Den stjålne Mercedes personbil holdt nu på parkeringspladsen ved Jersiehallen i Solrød. Politiet kørte hurtigt frem, hvor den stjålne Mercedes og en anden bil holdt på stedet. To mænd stod omkring bilerne, men da politiet ankom satte den ene mand sig ind i den stjålne Mercedes personbil og kørte frem mod politiet. Betjentene forsøgte at standse Mercedesen, men den kørte væk fra stedet i hastigt tempo. Kort efter kørte Mercedesen galt og endte i en hæk. Føreren af bilen løb fra stedet, og der blev sendt en hundepatrulje ud at lede efter manden, men fandt ham ikke.

Tilbage på parkeringspladsen blev en 30-årig mand uden fast bopæl i Solrød anholdt, mens politiet undersøgte sagen. Han havde en bilnøgle på sig, som passede til den bil, som holdt tilbage på parkeringspladsen ved hallen. Den 30-årige nægtede at have ført bilen, men politiet mistænkte ham for at køre til stedet i bilen, selvom han var frakendt førerretten, og sigtede ham i for kørsel i frakendelsestiden. I bilen fandt politiet en springkniv, som den 30-årige blev sigtet for at besidde. Han blev taget med til stationen til afhøring, men nægtede ethvert kendskab til den stjålne bil. Den stjålne bil blev indbragt til nærmere undersøgelse, hvorefter den vil blive udleveret til rette ejer.

Den 30-årige blev løsladt efter endt afhøring, men er vil høre mere fra politiet i sine sager. Politiet efterforsker nu sagen om den stjålne Mercedes, for at finde frem til føreren.
Flere artikler