Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Vipperød - onsdag den 24. marts

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Michael Juul Sørensen

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Lundetoften, Viby Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Aktion mod social dumping – Roskilde / Holbæk

Udlændingeafdelingen hos Midt- og Vestsjællands Politi foretog tirsdag formiddag sammen med Arbejdstilsynet tilsyn flere steder i en aktion mod social dumping og brug af udenlandsk arbejdskraft. I alt fem lokaliteter blev besøgt, men kun et enkelt sted fandt Arbejdstilsynet anledning til at udstede et påbud og i øvrigt vejlede om arbejdsmiljøet.

I Roskilde aflagde myndighederne først et besøg på en byggeplads i den centrale del af Roskilde by, hvor fem lettiske mænd i alderen 34-47 år blev truffet. Politiet fandt deres forhold i orden og havde således ikke grundlag for at foretage yderligere. Næste besøg var på en adresse i den sydøstlige del af Roskilde by, hvor et hus var under renovering, men her traf myndighederne ingen udenlandske personer og foretog sig således ikke videre.

Holbæk kommune var dernæst målet for de næste tre kontrolbesøg af politiet og Arbejdstilsynet. På en byggeplads i Vipperød traf myndighederne i alt otte rumænske mænd i alderen 26-57 år, men også de havde alle orden i deres arbejdsforhold. Efterfølgende fik to take-away-restauranter i den centrale del af Holbæk by et kontrolbesøg. På den ene restaurant traf myndighederne ikke nogen, mens der på den anden blev truffet i alt fire udlændinge. Der var tale om ejeren og tre kinesiske mænd i alderen 43-59 år, som var i færd med foretage forbedringer på restauranten. Politiet havde ingen indvendinger mod de udenlandske mænds ophold i Danmark, men Arbejdstilsynet udstedte et påbud og foretog i øvrigt vejledning omkring arbejdsmiljøet.

Indsatsen i Midt- og Vestsjællands politikreds var en del af en regional indsats mod social dumping på arbejdspladser, hvor udenlandsk arbejdskraft er involveret, således at overholdelse af reglerne, herunder arbejds- og opholdstilladelser for udlændinge, inden for dette område kan blive kontrolleret af relevante myndigheder.

Påvirket bilist med kørselsforbud i turbofart – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

kl. 12.02 blev en bilist i turbofart fanget på politiets videobils kameralinse, da bilen kørte med en hastighed op imod 200 km/t ad Køge Bugt Motorvejen mod syd, hvor det er tilladt at køre 110 km/t. Bilisten, en 27-årig mand fra København, blev standset ved Solrød, hvor det viste sig, at han også var påvirket af hash og kørte selvom han havde et kørselsforbud efter en tidligere frakendelse, hvor han ikke havde været oppe til en kontrollerende køreprøve. Bilisten blev derfor sigtet for de mange overtrædelser, anholdt og taget med til en blodprøve som skal vise, om han havde indtaget euforiserende stoffer forud for kørslen. Herefter blev den 27-årige løsladt, men kan nu afvente resultatet af blodprøven. Politiet sender videoen af den 27-åriges kørselsforløb til National Færdselscenter, som vil lave en præcis beregning af gennemsnitshastigheden, hvorefter den sigtede vil høre mere i sagen.

Vigepligtsuheld – Vestergade/Sejergårdsvej, Tølløse – Holbæk

Kl. 16.14 skete et sammenstød mellem to personbiler i krydset Vestergade/Sejergårdsvej i Tølløse, da en 20-årig kvinde fra Hørve overså sin vigepligt og kørte frem i krydset, hvor hun stødte sammen med en 25-årig kvinde fra Tølløse. Den 20-årige kom kørende ad Sejergårdsvej mod syd ud i krydset, hvor den 25-årige kom kørende i østlig retning. Den 25-årige kunne ikke nå at bremse for den 20-årige, som var kørt frem selvom hun havde ubetinget vigepligt i sin retning. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor de to bilister blev tilset, men ingen af dem var kommet noget alvorligt til. Der skete skader på køretøjerne. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet og den 20-årige kan forvente at høre i sagen.

Brand i båd – Strandgårdsvej, Havnsø, Føllenslev –Kalundborg

Kl. 17.40 kom et alarm opkald om brand i en glasfiberbåd, som opstod i forbindelse med udførelse af arbejde på båden. En mand som var i gang med at reparere båden opdagede pludselig det brændte og forsøgte at slukke ilden med en haveslange. Han kæreste ringede 112 og politi, brandvæsen og en ambulance kørte til stedet, hvor den yngre mand havde fået mindre brandskader i forbindelse med, at han forsøgte at slukke branden. Han blev tilset i ambulancen og brandvæsnet fik slukket ilden helt. Der var intet politimæssigt i branden, som var opstået i forbindelse med udførelsen af reparationen.

Mistænkelig kuffert – Bysøstræde, Holbæk

Kl. 19.05 fik politiet anmeldelse om, at der i Bysøparken var efterladt en mistænkelig kuffert, som stod forladt i parken. Anmelderen blev på stedet og holdt øje med kufferten og viste politiet hen til stedet. Politiets indsatsleder spærrede parken af med minestrimmel og der blev tilkaldt en bombehund til at undersøge kufferten. Hunden fandt dog på ingen måde kufferten interessant, og det viste sig at kufferten kun indeholdt affald. Politiet tog kufferten med til destruktion og afspærringen blev ophævet.

Unge skabte uro – Østergade, Store-Heddinge, Stevns

Kl. 19.51 kom en anmeldelse om, at en gruppe unge skabte uro foran et supermarked på Østergade i Store-Heddinge på Stevns. Anmeldelsen lød på, at de kastede med pap og larmede. En patrulje blev kort efter anmeldelsen sendt til stedet for at bortvise de uroskabende unge og føre tilsyn med, om nogen forsamlede sig over det tilladte i forhold til Covid-19. Da politiet kom frem havde de unge forladt stedet, og der åndede igen fred i Store-Heddinge midtby, hvor patruljen kørte en runde uden at finde nogen. Der kom ingen yderligere anmeldelser om uro eller uorden i Store-Heddinge eller omegn.

Fart, førerret og forfalskning – Københavnsvej/Cordozavej, Køge/Solrød

Kl. 19.42 var politiets færdselsafdeling på patrulje med videobilen på Københavnsvej i Køge, da betjenten startede en hastighedsmåling af en alt for hurtig bilist, som kørte i retning mod Solrød. Bilisten blev målt til at køre med en gennemsnitshastighed på 108 km/t, selvom den tilladte hastighed på stedet er 70 km/t. Politiet standsede bilen på Cordozavej i Solrød, hvor føreren, en 40-årig mand fra Fårevejle blev sigtet for at køre for stærkt. Han fremviste et midlertidigt kørekort, men da han i politiets systemer stod registreret med inddraget førerret undersøgte betjenten sagen nærmere.

Det viste sig at den 40-årige havde fremvist et forfalsket midlertidigt kørekort. Kørekortet var udstedt af en prøvesagkyndig i politiet, som formentlig har udleveret det håndskrevne midlertidige kørekort i forbindelse med en bestået køreprøve. Den 40-årige indrømmede, at han havde ændret alt i teksten ud over den sagkyndiges underskrift, så der nu stod hans navn på papiret. Den 40-årige havde ikke generhvervet sin førerret i forbindelse med en tidligere frakendelse og kunne derfor ikke lovligt køre bil. Han blev sigtet for dokumentfalsk af det midlertidige kørekort og for kørsel uden førerret.

Sagen endte derfor med en sigtelse for at overtræde straffeloven for dokumentfalsk, som har fængsel i strafferammen oveni de to færdselsforseelser. Den 40-årige kan forvente at få sine sager afgjort ved et senere retsmøde.

 

 

OPFØLGNING

På gårsdagens døgnrapport blev der omtalt to grundlovsforhør ved Retten i Holbæk.

En 17-årig ung mand blev fremstillet som sigtet for hjemmerøveri i Svinninge, hvor han under trusler med kniv tog en bilnøgle og efterfølgende stjal bilen og kørte galt ved Mørkøv. Han blev varetægtsfængslet til den 6. april 2021.

En 26-årig mand blev ved grundlovsforhøret varetægtsfængslet til d. 13. april 2021 for vold mod politiet i forbindelse med anholdelsen i en sag om omfattende butikstyveri begået i Holbæk midtby mandag i forening med en 22-årig mand. 

 

 

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler