Døgnrapporten i Vipperød: torsdag den 6. januar

Profilbillede

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Galpestykket, Svogerslev, Roskilde
Højmarken, Gevninge, Roskilde
Fugleparken, Karlslunde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Færdselsmæssig skoletilsyn – Solrød

Færdselspolitiet var i den tidlige morgenstund til stede ved både Uglegårdsskolen, Tingsryds Alle, og Munkekærskolen, Tjørnholmvej, Solrød Strand, for at observere mod afviklingen af trafikken ved de to skoler. I den sædvanlige tætte trafik umiddelbart før skolernes start på undervisningen fandt færdselspolitiet dog anledning til at gribe ind over for i alt fire bilister ved de to skoler. Føreren af tre køretøjer havde glemt at fastspænde deres barn reglementeret, så føreren blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven.

Udgangspunktet strafmæssigt herfor er en bøde på 2.000 kr. samt et klip i kørekortet til føreren. Den fjerde sag omhandlede en fører, der også selv havde glemt at bruge sikkerhedsselen under kørslen, hvilket straffes med en bøde på 1.500 kr.

Færdselspolitiets tilsyn ved folkeskoler ved opstarten i det nye år vil fortsætte de næste dage.

Grundlovsforhør i sag om våbenbesiddelse – Borup – Køge

En 41-årig mand fra København fremstilles i dag kl. 11.30 i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling i en sag om våbenbesiddelse. Han blev anholdt i nat på en campingplads i Borup ved Køge, da politiet ved en ransagning fandt et dobbeltløbet oversavet jagtgevær med tilhørende ammunition.

Politiet havde forinden modtaget oplysninger om, at der var grund til at mistænke, at der blev opbevaret et våben på stedet. Efter ransagningen i nat blev vågnet beslaglagt, og den 41-årige taget med til politistationen til afhøring. Anklagemyndigheden vil begære dørlukning i sagen, så politiet kan ikke oplyse yderligere i sagen.

Påvirket bilist kørte galt – Herregårdsvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 07.13 onsdag morgen kørte en 22-årig mand fra Roskilde galt i en rundkørsel på Herregårdsvej i Himmelev. Af ukendte årsager mistede han herredømmet over bilen og kørte ind i et hegn, hvorefter bilen havarerede på en indhegnet mark. En patrulje kørte frem, hvor føreren var uskadt, men der var mistanke om, at han var påvirket af spiritus og narko. En hundepatrulje gik spor fra bilen, for at afklare, at der ikke havde været andre personer med i bilen, som kunne have brug for hjælp, men fandt ingen tegn på det.

Føreren blev sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Herefter blev han løsladt, men kan forvente at høre mere i sin sag, når svaret på blodprøveanalysen kommer.

Narkobilist hattrick på sydkysten – Solrød, Køge og Greve

Hele tre narkobilister anholdt politiet onsdag først på dagen, da færdselsafdelingen var på kontrol.

Kl. 10.29 stoppede politiet en 38-årig mand fra Greve på Køge Bugt Motorvejen i Solrød. Han var påvirket af narko og havde ikke medbragt sit kørekort. Tre dage tidligere var han også blevet standset af politiet og sigtet for narkokørsel, men måtte turen med blodprøveudtagelse igennem igen.

Kl.10.45 på Køge Bugt Motorvejen i Køge kørte en 40-årig mand fra Herlev i nordgående retning, da han blev standset rutinemæssigt. En narkomestertest viste, at han var påvirket under kørslen.

Kl. 13.20 blev en 33-årig mand fra København stoppet på Bøgehegnet i Greve, hvor han kørte mod syd. En narkometertest viste positiv for kokain. Han erkendte at have kørt, men nægtede at være påvirket.

De blev alle anholdt, sigtet og fik udtaget en blodprøve, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sager.

Falsk bankmand snød sig til penge - Greve

kl. 14.50 anmeldte en 72-årig kvinde fra Greve, at hun kort forinden havde fået franarret sit kreditkort af en mand, som sagde han kom fra banken. Først ringede en mand og sagde til den 72-årige, at der var overført 15.000 kr. fra hendes konto til en fremmed konto, og at der var mistanke om svindel. ”Bankmanden” bad om at PIN-koden til hendes kreditkort, og så ville han sende et bud til hendes og hente kortet. Hun spurgte, om hun ikke bare selv kunne klippe kortet i stykker, men ”bankmanden” var meget overbevisende.

Kort efter kom en mand til den 72-åriges adresse, hvor hun udleverede kortet. Manden som hentede kortet beskrives som:
A: Mand, mellemøstlig af udseende, 25-29 år, 175-185 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Hårlængde: Langt, Yderligere kendetegn: Håret sat op i en knold, Talte: Dansk, Iført: sort tøj, Genkendes: Ja, også efter foto.

Kort efter blev der hævet 6.000 kr. fra kvindens kort i en bankautomat i Waves. Den 72-årige fandt hele episoden meget underlig og ringede til sin bank, som fik spærret kortet.

En patrulje kørte til kvinden adresse, hvor hun blev afhørt til sagen. Politiet efterforsker nu sagen om bedrageri, for at forsøge at afklare, hvem som står bag svindelnummeret.

En 83-årig kvinde fra Greve anmeldte samme dag, at hun også var blevet kontaktet af en ”bankmand”, som sagde at hendes bankkonto havde været hacket og bad om oplysninger. Manden havde talt gebrokkent dansk, så kvinden fattede mistanke og afbrød opkaldet.

Politiet vil gerne advare borgerne om at udlevere personoplysninger, kort eller koder til personer som ringer eller henvender sig fra banker eller myndigheder. Vær kritisk og stil kritiske spørgsmål, til dem der ringer. Og er du i tvivl om henvendelse er reel, så afbrud opkaldet og kontakt den virksomhed eller myndighed som opkaldet skulle komme fra.

Mange af de forurettede i denne typer sager er ældre borgere. Tal med dine pårørende om at være skeptiske over for henvendelser, hvor der bedes om oplysninger og kreditkort.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du modtager mistænkelige opkald eller har brug for vejledning.

Sammenstød i kryds – Roskildevej/Store Grandløse, Vipperød – Holbæk

Kl. 14.26 skete et færdselsuheld i krydset Roskildevej/Store Grandløse i Vipperød imellem to biler. En 74-årig lokal mand kørte ad Store Grandløse, hvor han skulle lige ud i krydset ad Maglemosevej. På Roskildevej kørte en 43-årig mand fra Vig i nordlig retning. Den 74-årige, som havde vigepligt i krydset, kørte frem og stødte sammen med den 43-årige, der blev ramt på bagenden af køretøjet ved venstre passagerdør. Politi og redning kørte til stedet, men ingen personer kom noget. Politiet optog rapport, da der var mistanke om et vigepligtsuheld. Omkring kl. 14.50 var der ryddet op på stedet og trafikken kunne igen glide frit.

Udlændingeloven – ulovligt arbejde – Køge

Politiets udlændingeafdeling var onsdag på stikprøvekontrol på diverse virksomheder i Køge, for at kontrollere, om der var personer, som enten opholdt sig ulovligt i Danmark eller som arbejdede uden arbejdstilladelse.

På et autoværksted traf politiet en 34-årig mand fra Pakistan, som udførte arbejde på værkstedet. Han havde ikke tilladelse til at arbejde i Danmark, så han blev anholdt, sigtet for ulovligt arbejde, og taget med til politistationen. Han er fortsat i politiets varetægt indtil sagen om ulovligt arbejde er afgjort med en bøde, hvorefter afgørelsen om eventuel udvisning af Danmark træffes af Udlændingestyrelsen.


OPFØLGNING


Varetægtsfængsling – Indbrud i villaer mv. – Roskilde / Viby Sj. / Hedehusene

Tre mænd på 21, 25 og 27 år fra Litauen blev onsdag kl. 11.00 fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, hvor de blev sigtet for flere indbrud i villaer i både Roskilde, Viby Sj. og Hedehusene samt for tyveri fra en personbil i Roskilde. Berigelseskriminaliteten, som de er mistænkt for, var blevet begået hen over den netop forgangne jul og nytår.

De tre mænd blev anholdt tirsdag, da et sporingssignal fra en stjålen genstand indikerede, at stjålne effekter kunne befinde sig på en konkret adresse i Darup-området ved Roskilde. En ransagning af de tre mistænktes opholdssted afslørede besiddelse af en del tyvekoster, hvoraf en del straks kunne spores til den anførte berigelseskriminalitet. Herudover var de tre mænd også i besiddelse af yderligere effekter, som politiet nu undersøger i et forsøg på at få identificeret ejerne heraf.

Grundlovsforhøret, der blev afholdt for lukkede døre, endte med, at alle tre litauere blev varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 27. januar 2022.
Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi