Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi

Midt- og Vestsjællands Politi: Nyt fra Vipperød - tirsdag den 14. juli

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Vølunden, Holbæk
Langager, Solrød Strand

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Skibbrogade, Kalundborg
Kongsdalvej, Mørkøv
Pogebanken, Herfølge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Cyklist ramt i kryds – Ringstedgade/Søndre Ringvej – Roskilde

Kl. 07.54 skete et uheld i forbindelse med et højresving, da en personbil ramte en cyklist. Bilisten, en 52-årig mand fra Svendborg, kørte ad Ringstedgade ind med byen, hvor han skulle svinge til højre ad Søndre Ringvej. I samme retning kørte en 41-årig kvinde fra Roskilde på cykel, men hun skulle lige ud i krydset. Bilisten overså cyklisten i forbindelse med svingningen, og cyklisten blev påkørt, så hun væltede. Den 41-årige kvinde slap fra uheldet med knubs og en ordenligt forskrækkelse. Politiet optog rapport i sagen om vigepligtsforseelsen.

Udenlandske asfaltarbejdere – Ringsted

Kl. 09.25 anmeldte en kvinde fra Vetterslev i Ringsted, at hun kort forinden havde haft besøg af en engelsktalende asfaltarbejder, som ringede på døren og tilbød at udføre gratis asfaltarbejde. Kvinden afviste dette og den engelsktalende mand, som kørte fra stedet i en varebil sammen med sit asfaltsjak på i alt to øvrige mænd, som han talte polsk med.
Manden som henvendte sig beskrives som: 45-55 år, kraftig af bygning, kort sort hår, lys hud.

Kl. 09.59 anmeldte en mand fra Huginsvej i Ringsted, at han omkring kl. 09.30 i sit hjem blev kontaktet af en engelsktalende mand med skotsk/irsk dialekt, som tilbød at lave nogle huller på gårdspladsen, da de havde noget flydende asfalt i overskud. Anmelderen takkede nej til tilbuddet og udlændingen forlod stedet.
Manden ved denne episode beskrives som: Nordeuropæisk af udseende, 40-55 år, kraftig af bygning, gråsprængt tilbagestrøget kort hår. Han var iført lilla poloshirt.

Kl. 10.49 fik politiet anmeldelse fra en kvinde, som oplyste, at en engelsktalende mand kort forinden havde henvendt sig ved hendes forretning på Køgevej 2 i Ringsted, hvor han tilbød gratis asfaltarbejde. Butiksindehaveren afviste tilbuddet og manden forlod stedet igen. Han kørte fra stedet i en varebil – grå kassebil af mrk. Fiat.

Politiet undersøger nu anmeldelserne om udenlandske asfaltarbejdere, som laver ulovligt dørsalg hos private og virksomheder, da det er en overtrædelse af markedsføringsloven. Politiet finder det desuden mistænkeligt at arbejdet tilbydes ”gratis”, og borgerne advares mod at takke ja til tilbuddet.

Vold mod togkontrollør – Hvalsø Station, Lejre

Kl. 14.08 kørte politiet til togstationen i Hvalsø, hvor en togkontrollør var blevet spyttet på af en utilfreds passager, som havde fået en bøde, da han kørte uden billet. Passageren havde optrådt opfarende og truende over for togkontrolløren. Patruljen traf den mistænkte, en 41-årig mand fra Mørkøv, som nu var faldet til ro. Togkontrolløren havde udstedt en bøde til den 41-årige, da han ikke havde en gyldig billet. Den 41-årige nægtede at underskrive bøde, kaldte togkontrolløren skældsord og spyttede på ham. Spytklatten ramte togkontrolløren på uniformstrøjen. Den 41-årige blev anholdt og sigtet for vold mod en person i offentlig tjeneste. Han blev taget med til stationen til afhøring og sagsbehandling. Den anholdte blev løsladt senere på eftermiddagen, men vil høre mere fra politiet, når sagen skal afgøres. Togdriften var indstillet, mens politiet var på stedet.

Brand i kælderrum – Hegnsgården, Greve

Kl. 16.18 kom et alarmopkald om brand i kælderrum under et lejlighedskompleks. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor kom røg op fra kælderen. Politiet gik i gang med at evakuere beboerne i lejlighederne over kælderen, hvis branden skulle udvikle sig. Brandvæsnet udfandt brandstedet, som var i tre kælderrum i ejendommen. Ilden blev slukket før den spredte sig til lejlighederne. Omkring kl. 18.47 var branden slukket helt og beboerne fik kort efter lov at komme tilbage til deres lejligheder. Kun i en enkelt lejlighed, hvor der kunne måles røg, fandt beboeren et andet sted at sove. Politiet undersøgte brandstedet, hvor der ikke blev fundet noget mistænkeligt. De udbrændte kælderrum skal nu undersøges nærmere af politiets brandefterforskere for at klarlægge årsagen til at branden opstod.

To sigtet for spirituskørsel på knallert – Bragesvej, Ringsted

kl. 18.20 standsede politiet en mand og en kvinde, som kørte på hver deres lille knallert ad Bragesvej i Ringsted. Begge personer blev skønnet påvirket af spiritus, hvilket en alkometertest bekræftede. Den 54-årige kvinde og den 58-årige mand, begge Ringstedborgere, blev derfor anholdt og sigtet for spirituskørsel på lille knallert. De fik udtaget en blodprøve, hvorefter de blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil de høre mere fra politiet i sagen.

Narkokørsel og steroider – Landevejen, Gislinge – Holbæk

Kl. 21.40 anholdt og sigtede politiet en 21-åig mand fra Vipperød for narkokørsel i bil, da en narkotest viste at han var påvirket af narkotika. Hans bil blev ransaget, hvor patruljen fandt en ulovlig kniv og to æsker steroider. Den 21-årige blev derfor sigtet for overtrædelse af knivloven og lov om forbud mod visse dopingmidler, og de ulovlige ting blev beslaglagt. Den anholdte fik udtaget en blodprøve på sygehuset, hvorefter han blev løsladt. Han vil få besked fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Humanitær eftersøgning – Gørlev – Kalundborg

Kl. 00.13 iværksatte politiet en eftersøgning af en 78-årig mand, som var gået fra et plejecenter i Gørlev. Politiet tilkaldte flere hundepatruljer, som gennemsøgte området omkring plejecentret. En helikopter blev sat ind til at søge efter den bortgåede mand. Eftersøgningen af manden fortsatte til tidligt tirsdag morgen, hvor plejehjemmet meddelte, at den 78-årige selv var kommet retur til plejehjemmet kl. 06.29 i god behold.

Mød redaktionen
Profilbillede
Søren Martin Mørch smm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Michael Juul Sørensen mj@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Eline Krarup ek@vores-mediehus.dk