Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Kalundborgvej, Tuse, Holbæk

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kalundborgvej, Gørlev
Æblehaven, Solrød Strand
Sønderbjerg, Valløby, Køge
Rørhaven, Karlslunde
Hyldebærhaven, Solrød Strand
Sæbyvej, Kirke-Hyllinge
Syv Holmevej, Viby Sj.
Rensdyrvej, Vipperød (forsøg)
Vibemosen, Greve
Tessebøllevej, Herfølge
Kvædehaven, Solrød Strand
Møllebjergvej, Valsømagle, Jystrup Midtsj.
Strandtoften, Solrød Strand
Bredager, Greve
Tavleager, Greve
Jersie Kystvej, Solrød Strand
Æblehaven, Solrød Strand (forsøg)
Vestre Grootsvej, Solrød Strand
Benløseparken, Benløse, Ringsted
Brobjergvej, Abbetved, Kirke-Såby

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Thorsvej, Vester Lyng, Nykøbing sj.
Sleipnersvej, Nykøbing Sj.
Fredskovens Engvej, Bjerge Sydstrand, Store-Fuglede
Næsvej, Ordrup, Fårevejle St.
Kirchheinersvej, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Nørretorv, Ringsted
Strandgården, Solrød Strand
Valmuegangen, Solrød Strand
Jersie Strandvej, Solrød Strand
Druemarken, Solrød Strand
Hinbjerg, Karlslunde
Egebjergvej, Nykøbing Sj.


Fredag – lørdag:

 

Ældre snydt af banksvindlere – Ringsted og Holbæk

Flere ældre er i løbet af weekenden blevet snydt af falske bank- og politifolk, som ringede og sagde, at deres konto var blevet hacket. En 82-årige fik franarret sit dankort mens hjemmeplejen var i hjemmet, og en 85-årig blev snydt til at overføre et større pengebeløb. En 69-årig fattede mistanke lige efter at have overført sin formue og fik standset overførslen hos sin bank

Fredag anmeldte pårørende til en 82-årig kvinde fra Ringsted, at hun omkring kl. 14.00 var blevet ringet op af en mand, der sagde han var fra Sparekassen Djursland. Manden i telefonen sagde, at der var forsøgt hævet 23.000 kr fra den 82-åriges konto, men at banken mente, at der var tale om snyd. En falske bankmand overtalte den 82-årige til at udlevere sit dankort og pinkode, til en mand, der mødte op på kvindens adresse. Hjemmeplejen var hos den 82-årige imens, men den falske bankmand havde sagt til den 82-årige, at hun ikke måtte fortælle noget til hjemmeplejen, da oplysningerne kunne misbruges. Efter den falske bankmand havde forladt stedet fattede den 82-åriges mistanke om kontaktede sin familie, som fik spærret kortet.

Manden der dukkede op på den 82-åriges bopæl beskrives som: Mand, 175 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Hvid, Talte: Dansk, Iført: Mørk kasket

Søndag kl. 16.45 blev en 85-årig kvinde fra Holbæk udsat for bedrageri, da hun blev ringet op af en mand, der kaldte sig Kasper Juul Petersen, som udgav sig for at være fra politiets it-afdeling. Den 85-årige fik af vide, at politiet havde oplysninger om, at der var forsøgt optaget et lån på 75.000 kr i hendes navn. Men at hendes formue kunne overføres til en sikker konto, så ikke pengene gik tabt. Hun blev kort efter ringet op af en bankmedarbejder fra Nordea, som oplyste et konto nummer til en sikkerhedskonto.
Den 85-årige overførte nu 90.000 kr til dette kontonummer, men fattede senere mistanke og anmeldte kort før midnat sagen til politiet.

Søndag kl. 23.46 anmeldte en 69-årig mand fra Holbæk, at han også var blevet kontaktet af denne ”Kasper Juul Petersen” fra politiets it-afdeling, som sammen med en falsk bankmedarbejder overtalte ham til at overføre 75.001 kr til en sikker konto hos Nordea. Lige efter overførslen fattede den 69-årige mistanke og fik standset overførslen hos sin bank.

Politiet efterforsker nu anmeldelserne om bedrageri, og vil følge pengestrømmen fra ofrenes konto til svindlerne. Udspekulerede kriminelle står bag de mange bedragerier mod ældre, som desværre er en udbredt kriminalitetsform.

Tal med dine ældre pårørende om risikoen for falske opringninger fra bedragere. Ingen banker eller myndigheder beder borgerne om at overføre penge eller udlevere kreditkort. Er du i tvivl om et opkald er reelt, så kontakt den bank eller myndighed på deres hovednummer, så du kan sikre dig at det ikke er snyd.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har fået opkald fra svindlere, også selvom du ikke er blevet franarret penge. På den måde er det muligt for politiet at se omfanget og følge med i de metoder svindlerne bruger.

Narkokørsel – Parcelvej, Svebølle – Kalundborg

Kl. 16.40 stoppede politiet en kvindelige bilist fra Kalundborg, da hun kørte ved en kiosk i Svebølle. Den 25-årige kvinde blev testet positiv i en narkometertest, så hun blev anholdt og taget med til en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt.

Brand i petroleumsovn – Hårlev Bygade, Hårlev, Stevns

kl. 18.27 kom et alarmopkald om en bygningsbrand i et rækkehus på Hårlev Bygade. Da politi og brandvæsen kom frem var der ingen synlige flammer, men der havde været brand i en petroleumsovn, som stod i stuen. Beboeren havde opholdt sig i stuen, men var ikke blevet ramt af den eksplosionslignende brand, som var opstået i ovnen.

Huset fik brand og sodskader, så beboeren måtte genhuses. Politiet optog rapport om branden, men der var ikke behov for yderligere undersøgelser af brandstedet.

Mænd sigtet for narkosalg i bymidten – Sygehusvej, Roskilde

kl. 00.10 stoppede en hundepatrulje en bil, der var set holde på Sygehusvej med tre mænd i bilen. Der var mistænkelig adfærd omkring bilen, så politiet mistænkte personerne i bilen for narkosalg. Patruljen ransagede bilen, hvor de blev fundet 10 pølsemandsposer med hvidt pulver, der ved en test viste sig primært at være kokain. Det øvrige hvide pulver skal testes nærmere, for at afklare hvilket stof, der er tale om.

De tre 19-årige mænd i bilen, kom fra Roskilde og Vestegnen. De blev visiteret og sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg, som de solgte via en profil på Snapchat.

Politiet ransagede de tre mænds bopælsadresser, hvor der hos den ene blev fundet knap 100 gram hash, 1,81 gram kokain og et firecifret pengebeløb. Penge og narko blev beslaglagt til sagen, men den 19-årige mand ønskede ransagningen og beslaglæggelsen forelagt retten, som skal vurdere, om politiets grundlag var i orden. De tre mænd blev alle taget med til stationen til afhøring, og herefter blev de løsladt. De kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

Spirituskørsel – Dyssevej, Ubby, Jerslev – Kalundborg

Kl. 01.07 sigtede og anholdt en patrulje en 21-årig lokal mand, som kørte med en for høj promille på Dyssevej i Jerslev. Han blev løsladt efter at have afgivet en blodprøve, og nu afventer resultatet af blodprøveanalysen, hvorefter han vil høre mere i sin sag.

Narkokørsel – Trekroner Alle, Roskilde

Kl. 02.48 stoppede politiet rutinemæssigt en bil med fem unge mænd, som de kendte fra tidligere sager. Bilen blev blinket ind til siden på Trekroner Allé, og betjentene kunne lugte hash fra køretøjet. En hundepatrulje blev tilkaldt som assistance, da de fem mænd skulle visiteret. Bilen blev ransaget, men politiet fandt intet ulovligt på mændene eller i køretøjet.

Føreren af bilen, en 29-årig mand fra Holbæk, blev testet med narkometeret, som viste positiv for kokain. Han blev derfor anholdt, sigtet for narkokørsel og taget med til en blodprøveudtagelse hvorefter han blev løsladt.


Lørdag – søndag:

Narkokørsel i frakendelsestiden – Havnevej, Holbæk

Kl. 10.51 standsede politiet rutinemæssigt en personbil, som blev ført ad Havnevej mod øst i Holbæk.

Bag rattet i bilen sad en 63-årig mand fra København, som ikke kunne fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke måtte være fører af et køretøj, hvortil et kørekort var krævet.

Da politiet skønnede den 63-årige påvirket af narkotika under kørslen, blev han også sigtet for narkokørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Den 63-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Butikstyv kom igen – Oddenvej, Havnebyen, Sjællands Odde – Odsherred

Kl. 14.00 fik politiet en anmeldelse fra et supermarked i Havnebyen om, at en mand var blevet afsløret i at stjæle forskellige varer.

Politiet kørte til stedet og fik kontakt til en 39-årig mand fra Jyllinge, der kort forinden havde samlet mad- og drikkevarer samt non-food-varer sammen og forladt supermarkedet uden at betale for varerne til en samlet værdi på 856 kr.

Personalet i supermarkedet mente at kunne genkende manden fra et besøg i butikken onsdag eftermiddag, hvor han var lykkedes med at stjæle drikkevarer, kødvarer, non-food og briketter til en samlet værdi på 1.995 kr. Dette tyveri fremgik af videoovervågningen i butikken.

Politiet sigtede med baggrund i disse oplysninger den 39-årige for disse to butikstyverier, som han blev afhørt til på stedet.

Politiet kunne også konstatere, at den 39-årige var på stedet sammen med en kvindelig bekendt og deres fælles mindreårige barn, som havde været til stede ved butikstyverierne. Derfor udfærdigede politiet også en rapport til de sociale myndigheder til underretning om politiets bekymring for barnet under disse omstændigheder, herunder at hverken manden eller kvinden var i besiddelse af et kørekort til trods for, at de havde et køretøj holdende ved supermarkedet.

Den 39-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når de to tyverisager mod ham skal afgøres.

Narkokørsel – Frederiksborgvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 14.52 blev en 29-årig mand fra Kirke-Såby anholdt i forbindelse med en sigtelse for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil ad Frederiksborgvej mod syd i Himmelev.

Narkometertesten havde nemlig indikeret, at den 29-årige kunne være påvirket af kokain under kørslen, så han fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Færdselsuheld – Sønderstrupvej / Vestergade, Tølløse – Holbæk

Kl. 15.17 var to mænd fra Tølløse i hver sit køretøj blevet impliceret i et sammenstød i krydset Sønderupvej – Vestergade i Tølløse.

Det viste sig, at en 19-årig mand i en personbil var kørt ad Sønderstrupvej mod syd frem til krydset ved Vestergade, hvor han svingede til venstre for at fortsætte ad Vestergade mod øst.

Under svingningen stødte den 19-årige sammen med en modkørende personbil, som en 20-årig mand også fra Tølløse førte i nordlig retning.

Ingen af de to parter kom til skade, men politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt som årsag til uheldet.

Færdselsuheld / spirituskørsel (vanvidskørsel) mv. – bil beslaglagt – Højskolevej, Køge

Kl. 18.20 slog en beboer på Højskolevej alarm til politiet, da en bilist havde påkørt en parkeret varebil.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en uskadt, men kraftigt spirituspåvirket, 43-årig mand fra Køge, som havde været fører af den involverede personbil.

Der var ikke andre trafikanter involveret i uheldet, der var sket, da den 43-årige var kørt i personbilen ad Højskolevej mod syd. Herunder havde han påkørt en parkeret varebil i højre side afvejen.

Politiet lod den 43-årige i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel puste i et alkometer, der indikerede, at han var påvirket af alkohol i en sådan grad, at alkoholkoncentrationen i hans blod kunne forvente at overstige to promille.

Den 43-årige kunne derfor mistænkes for at være omfattet af reglerne om såkaldt vanvidskørsel, hvorfor politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation.

Efter udtagelse af en blodprøve og afhøring til sagen løslod politiet den 43-årige, som nu kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Sigtelsen for vanvidsspirituskørsel blev dog ikke den eneste sigtelse, som politiet præsenterede den 43-årige for, idet han umiddelbart efter løsladelsen nikkede en politibetjent en skalle.

Den handling medførte både en fornyelse anholdelse samt en sigtelse for vold mod politiet, inden han herefter blev anbragt i detentionen til afrusning for at undgå, at han kunne blive årsag til yderligere ulempe for nogen i det offentlige rum. Søndag morgen blev han løsladt uden fremstilling i grundlovsforhør, men kan nu forvente at blive indkaldt til et retsmøde i anledning af de to sigtelser inden for et par timer.

Påvirket cyklist havde narko derhjemme – Vig – Odsherred

Kl. 18.30 blev en cyklist standset i den centrale del af Vig by, fordi cyklisten ikke havde noget lys på cyklen, selv om det var lygtetændingstiden.

Cyklisten var en 19-årig mand fra Vig, der blev sigtet for den manglende lys på cyklen og i øvrigt blev skønnet lettere påvirket af narkotika under kørslen. Efterfølgende fandt politiet den 19-årige i besiddelse af en joint, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet fandt grundlag for også at undersøge den 19-åriges bopæl for eventuel besiddelse af yderligere stoffer, men fandt kun en ulovlig kniv hos ham. Fundet gav anledning til en sigtelse for overtrædelse af knivloven.

Den 19-årige kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af de tre sigtelser.

Uenighed mellem mænd endte i påkørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 21.33 fik politiet en anmeldelse om, at der var uorden mellem flere personer ved nogle køretøjer på Næstvedvej ud for Industriparken, Ringsted.

Kort efter fik politiet også oplysninger om, at en person var blevet påkørt, så ambulancepersonale var blevet sendt til stedet.

Politiet fik på stedet kontakt til en 33-årig mand fra Haslev, som blev tilset i en ambulance efter en påkørsel, hvor han var blevet ramt på det ene ben efter et skænderi med en 63-årig mand fra Ringsted.

Den 63-årige var også til stede og blev anholdt som mistænkt for grov vold i forbindelse med påkørsel af den 33-årige med sin bil.

Politiet fik umiddelbart klarlagt, at de to mænd kendte hinanden og var mødtes for at diskutere private emner. Diskussionen var endt med, at den 63-årige som fører af en personbil havde påkørt den 33-årige, der blev ramt på det ene ben, men uden at der skete større skade.

Den 63-åriges bil, der var blevet benyttet til påkørslen af den 33-årige, blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation i forbindelse med en sigtelse for grov vold.

Politiet og anklagemyndigheden vurderede, at der ikke var grundlag for at fremstille den 63-årige i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling, så han blev løsladt i løbet af natten. Sagen efterforskes yderligere for at få belyst uenigheden mellem parterne nærmere som optakt til påkørslen.

Færdselsuheld – Blågårdsvej, Greve

Kl. 23.15 var en bilist forulykket og havde herved påkørt en lygtepæl på Blågårdsvej i Greve.

Det viste sig, at en 28-årig mand fra Greve under kørsel ad Blågårdsvej mod nordøst i en personbil af ukendt årsag havde taget fejl af speeder og bremsepedal, hvilket havde medført, at han påkørte en lygtepæl.

Airbaggen i bilen blev udløst, men lygtepælen var tilsyneladende ikke blevet beskadiget ved påkørslen, hvor ingen øvrige trafikanter var involveret.

Den 28-årige slap også selv uskadt fra episoden, så politiet registrerede blot omstændighederne ved uheldet.

To påvirkede bilister – Jyderup / Holbæk

Kl. 00.03 blev en 28-årig mand fra Ruds-Vedby anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel i en personbil, som han førte ad Cementvejen i Jyderup. Han blev testet mere påvirket end tilladt af spiritus, hvorfor han inden sin løsladelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Kl. 00.28 blev en 25-årig mand fra Rumænien også anholdt i forbindelse med en sigtelse for spiritus- og narkokørsel, da han i en rumænsk registreret personbil kom kørende ad Henriettevej i Holbæk.

Den 25-årige rumæner var nemlig blevet testet påvirket af både spiritus og narkotika, hvorfor han fik udtaget blodprøve til undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer inden sin løsladelse.

Begge bilister kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseresultaterne fra deres blodprøver foreligger.

Urolig patient på sygehuset – Smedelundsgade, Holbæk

Kl. 04.27 bad personalet på akutmodtagelsen på Holbæk sygehus om hjælp fra politiet, idet en patient var blevet uregerlig og årsag til uro, så tilstedeværende sundhedspersonale måtte fastholde ham.

Politiet fik på stedet kontakt til en 55-årig mand fra Jyderup, der nu var blevet rolig. Han havde været indlagt på akutafsnittet, men åbenbart utilfreds med, at han ikke var blevet tilset, så han var begyndt at råbe efter personalet. Senere havde han taget en saks, hvorefter han var blevet pacificeret af tilstedeværende sundhedspersonale.

Ingen var blevet direkte truet hverken verbalt eller med saksen, så løsningen blev, da det sundhedsfaglige personale ikke vurderede den 55-årige for akut behandlingskrævende, at politiet kunne køre ham hjem for at få skabt ro på sygehuset.

Spiritus-/narkokørsel – Lillevangsvej, Greve

Kl. 05.18 sigtede politiet en 24-årig mand fra Rødovre for både spiritus- og narkokørsel i en personbil, som han havde ført ind på en tankstation på Lillevangsvej.

Den 24-årige viste sig heller ikke at have noget kørekort, så han blev også sigtet for kørsel uden førerret i bilen, som tilhørte en 36-årig mand fra Greve.

Politiet anholdt den 24-årige kortvarigt i forbindelse med udtagelse af blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, og bilejeren blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen til en person, der ikke lovligt kunne føre bilen på grund af det manglende kørekort.

Begge sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Syg mand i toget – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 05.55 kontaktede en mand alarmcentralen og meddelte, at han var syg og befandt sig i et tog på vej mod Roskilde station fra Holbæk. Manden truede med at ville stille sig foran et tog, når han fik mulighed herfor.

Politiet underrettede DSB om henvendelsen, hvilket medførte, at togtrafikken til og fra Roskilde kørte med nedsat hastighed i ca. 25 minutter.

På Roskilde station fik politiet kontakt til en 25-årig mand fra Tølløse, der oplyste fortsat at være syg og klagede over smerter, så politiet kørte ham det sidste stykke frem til sygehuset i Roskilde til undersøgelse.

 

Søndag – mandag

 

Arbejdsulykke - Nordhøj, Køge

Kl. 20.04 kørte politi og ambulance til et supermarked, hvor en medarbejder var komme til skade under kørsel med gaffeltruck. Den 39-årige mand var i gang med at arbejde på et udendørs lager, da skulle køre igennem en port, der var ved at køre op. Af uvisse årsager stoppede porten halvvejs, men gaffeltrucken kørte fremad og ind i den halvåbne port. Medarbejderen blev ramt på overkroppen og kom til skade, så han blev kørt til sygehuset i ambulance til behandling.

Politiet optog rapport om arbejdsulykken og orienterede Arbejdstilsynet om sagen. Myndighederne vil herefter sammen vurdere, om der er sket brud på arbejdsmiljøloven i forbindelse med ulykken, og om nogen skal stilles til ansvar for at det skete.

Bil taget fra narkobilist uden kørekort – Omfartsvejen, Holbæk

Kl. 23.23 stoppede en patrulje en bilist, som viste sig at have mange lovovertrædelser på samvittigheden. Den 32-årig mand fra København kørte narkopåvirket venstre om i rundkørsel, så patruljen blinkede ham ind til siden. Bilisten havde intet gyldigt kørekort, da han ikke have generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, og bilen han kørte i var desuden ikke indregistreret eller forsikret. På bilen sad stjålne nummerplader på, og i bilens midterkonsol lå der tre klumper hash.

Da det var tredje gang inden for tre år den 32-årige kørte bil uden gyldigt kørekort kunne politiet tage bilen fra manden. Bilen blev derfor beslaglagt, og retten vil senere tage stilling til, om den kan endeligt konfiskeres, når sagen skal afgøres.

Bilisten blev anholdt og sigtet for de mange sager. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Når resultatet af blodprøven kommer vil den 32-årige høre mere i sine sager.

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde, Greve

Kl.01.44 sigtede og anholdt politiet en 30-årig lokal mand for narkokørsel, da han blev stoppet i bil på Køge Bugt Motorvejen ved Karlslunde Rasteplads. En test med narkometeret viste positiv for kokain, men føreren nægtede at være påvirket. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Nu er det op til analysen at afklare, om den 30-årige havde ulovlige stoffer i blodet under kørslen.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi