Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Kornvej, Jyllinge
Lerchenborgvej, Kalundborg

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Østerlygvej, Nykøbing Sj.

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Vandtårnsvej, Holbæk

 

Tyveri fra køretøjer:

Rosenlyparken, GreveÅlbækvej, Jystrup Midtsj.Havemøllevej, Torpet, RingstedGersagervej, GreveFugleparken, KarlslundeØde Hastrup Vej, Vor Frue, Roskilde

 

Vold mellem piger – Bredgade, Kalundborg

Kl. 08.26 fik politiet en henvendelse fra en mand, der netop var kommet ud fra et supermarked i Bredgade og så en pige give en anden pige et slag i ansigtet. Den voldelige pige forlod stedet, men manden fulgte efter og slog samtidig alarm til politiet.

En patrulje fik kort efter kontakt til en 14-årig pige fra Kalundborg, som blev tilbageholdt som mistænkt for vold mod en anden pige.
Samtidig med denne tilbageholdelse havde en forurettet, 14-årig pige fra Kalundborg henvendt sig personligt sammen med endnu et vidne på den nærliggende politistation i Kalundborg for at anmelde overfaldet.

Politiet underrettede de sociale myndigheder og afhørte den 14-årige pige om overfaldet. Pigen er under den kriminelle lavalder på 15 år og kan derfor ikke sigtes for overtrædelse af straffelovens voldsbestemmelser.

Efter afhøringen blev den 14-årige afleveret til sine forældre, som efterfølgende fik en snak med de sociale myndigheder om sagen, der formodes at have sit udspring i en konflikt på de sociale medier mellem de to parter i sagen.

 

Brandundersøgelse – Bytoften, Roskilde

Kl. 13.47 fik politiet via alarmcentralen en melding om, at brandvæsnet var sendt ud til en autoophugger på grund af en brand på stedet.
Politiet kunne konstatere, at branden udviklede en del røg, så Bytoften og Byledet blev afspærret for færdsel, og et par nærliggende firma blev instrueret i at holde døre og vinduer lukket på grund af røgen.

Et par ambulancer var også sendt til stedet, idet to mandlige medarbejdere var kommet lettere til skade som følge af branden. En 22-årig mand blev bragt til skadestuen til kontrol for eventuel røgforgiftning, mens en 45-årig mand også kom på skadestuen til undersøgelse og behandling for mindre brandskader på armene.

Brandvæsnet fik hurtigt kontrol over branden, således at politiet kunne ophæve afspærringen af vejene kl. ca. 14.20.
De foreløbige undersøgelser af brandårsagen tydede på, at branden var opstået i forbindelse med afmontering af en benzintank på en bil. Den pågældende bil var udbrændt oppe på en lift i en værkstedsbygning, som fik sodskader som følge af branden.

Arbejdstilsynet blev underrettet om branden og den formodede årsag, men Arbejdstilsynet skal sammen med politiet på et senere tidspunkt undersøge brandstedet nærmere i et forsøg på at fastslå den egentlige brandårsag, herunder afklare, om nogen kan drages til ansvar for brandens opståen.

 

Færdselsuheld – Køgevej / Lufthavnsvej, Roskilde

Kl. 16.34 rykkede politiet ud til et færdselsuheld i krydset Køgevej – Lufthavnsvej, idet en bilist og en knallertkører var stødt sammen.
Ingen af dem var kommet til skade ved uheldet, der skete i forbindelse med, at en 29-årig kvinde fra Holte kørte i en personbil ad Lufthavnsvej mod vest. I krydset ved Køgevej fortsatte hun i den højresvingende vognbane, idet hun ville fortsætte sin kørsel videre ad Køgevej mod nord.
Under kørsel i svingbanen stødte hun sammen med en 17-årig ung kvinde fra Espergærde, som kørte på en 30-knallert ad Køgevej mod nord og i den hensigt at fortsætte videre i nordlig retning ved Lufthavnsvej.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet mellem de to trafikanter ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være overtrådt for knallertkørerens vedkommende ud fra afmærkningen på den cykelsti, som hun kørte ad.

Narkokørsel – Egebjergvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 16.59 blev en 42-årig mand fra Sjællands Odde anholdt og sigtet for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil, da politiet i forbindelse med en narkometertest kunne mistænke ham for at være påvirket af både cannabis, kokain og amfetamin.

Den 42-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Han mente ikke at være påvirket som indikereret i narkometertesten og kan derfor nu med spænding afvente analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve.

Færdselsuheld / spiritus-/narkokørsel – Helligkorsvej, Roskilde

Kl. 17.32 var en knallertkører forulykket på Helligkorsvej, så politiet rykkede ud til uheldsstedet for at undersøge sagen nærmere.
Det viste sig, at den 63-årige mandlige knallertkører fra Roskilde var sluppet med diverse knubs ved uheldet, der skete, da han kørte på en lille 30-knallert på cykelstien ad Helligkorsvej mod vest ved Lindevej.

I forbindelse med overhaling af en cyklist, der kørte i samme retning, ramte knallertkøreren en personbil, der holdt parkeret på kørebanen helt op mod cykelstien. Knallertkører væltede ved uheldet, og der skete mindre skade på bageste højre hjørne på den parkerede bil. Cyklisten blev ikke involveret i uheldet.

Den 63-årige knallertkører blev imidlertid skønnet påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen, hvorfor han blev sigtet for både spiritus- og narkokørsel. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer.

Brand i frituregryde – Ladegårdsvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl. 18.15 måtte beboerne på en privat adresse slå alarm til brandvæsnet, idet der var opstået ildebrand i køkkenet på deres bopæl.

Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, så skader i den anledning blev meget begrænset, efter at en 45-årig mand og en 47-årig kvinde var i gang med at lave mad. De anvendte en frituregryde, hvori olien brød i brand. Trods eget forsøg på at slukke branden i gryden måtte de til sidst tilkalde brandvæsnet.

Ingen kom til skade ved branden, som politiet har optaget rapport om for at få afklaret, om nogen kan drages til ansvar for brandens opståen.

Frugt kastet fra bro – Rådhusholmen, Greve

Kl. 20.12 henvendte en 41-årig mandlig bilist fra Greve sig til politiet, fordi han nu stod sammen med en dreng, der havde kastet et granatæble ned fra en bro, da bilisten kørte under. Æblet havde ramt den 41-åriges bil, men der var ikke sket nogen skade på bilen.

Politiet fik den tilbageholdte identificeret som en 13-årig dreng fra Greve og aftalte med bilisten, at politiet senere ville tage en snak med den 13-åriges forældre om det uhensigtsmæssige i den adfærd over for bilister.

Dronestyrt i privat have – Hovedgaden, Ubby, Jerslev Sj. – Kalundborg

Kl. 20.24 fik politiet en henvendelse fra en kvinde om, at en drone var styrtet ned i hendes have. Kvinden oplyste, at der på dronen var et kamera, som hun havde slukket for.

Politiet instruerede hende i snarest at aflevere dronen på en politistation, så den kan blive undersøgt nærmere for at få identificeret ejeren, herunder også om der kan være overtrædelse af reglerne om droneflyvning over private områder.

Uro og uorden ved cykelstativer – Jernbaneplads, Holbæk

Kl. 22.00 fik politiet et par henvendelse om uro og uorden i området foran Holbæk togstation, hvor en gruppe unge var forsamlet og skabte utryghed. Især en af dem var truende over for de øvrige, ligesom manden også havde lavet uorden og måske sparket på de henstillede cykler ved cykelparkeringen.

En hundepatrulje var hurtigt fremme og fik kontakt til en påvirket, 26-årig mand fra Vipperød, som blev frihedsberøvet for at få skabt ro i området og med henblik på afrusning, idet politiet mistænkte ham for at være påvirket af narkotika.

Ved visitationen efter frihedsberøvelsen fandt politiet ham i besiddelse af ca. et gram hash, som blev beslaglagt som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Efter et lægetilsyn blev den 26-årige anbragt i detentionen til afrusning frem til tidligt tirsdag morgen, hvor han blev løsladt. Han kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af den ulovlige hashbesiddelse.

Spiritus-/narkokørsel – Rødhøj, Grevinge

Kl. 22.25 anholdt og sigtede politiet en 26-årig kvinde uden fast bopæl for spiritus- og narkokørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol og euforiserende stoffer.OPFØLGNING

 

Grundlovsforhør – Vold i toget – Nykøbingvej, Holbæk

En nu 29-årig mand fra Østjylland bliver tirsdag kl. 12.00 fremstillet i et grundlovsforhør ved Retten i Holbæk som mistænkt i en sag om vold i toget mellem Holbæk og Nykøbing Sj. søndag den 18. juli 2021 kl. ca. 23.40, hvor han sammen med en dengang 17-årig ung mand overfaldt to piger. To passagerer kom pigerne til undsætning, men passagererne blev efterfølgende også overfaldet af de to voldelige mænd.

Den 29-årige blev via efterforskning identificeret og efterlyst som mistænkt i sagen, idet hverken Midt- og Vestsjællands Politi eller Østjyllands Politi umiddelbart kunne finde ham. Natten til i dag tirsdag bragte han sig selv i Østjyllands Politis søgelys og blev anholdt på grund af efterlysningen i denne sag.

Tidligere i denne sag blev den 17-årige i oktober 2021 idømt fire måneders fængsel og betinget udvisning for vold mod den ene af pigerne og de to passagerer. De overfaldne pådrog sig mindre fysiske skader ved volden.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler