Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Højby Stationsvej, Højby Sj.
Åkandevej, Vester Saaby, Hvalsø

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Nordstrandsvej, Nykøbing Sj.
Kertemindevej, Himmelev, Roskilde
Lønbjergparken, Vindinge, Roskilde (3 anmeldelser)
Sikavej, Ejby, Lille-Skensved
Pileås, Greve
Stenbukvej, Ejby, Lille-Skensved
Gl. Skovvej, Nørre Jernløse, Regstrup
Ærtebjerghusene, Borup
Mørbjergvænget, Vindinge, Roskilde
Mørbjergparken, Vindinge, Roskilde
Birgitsvej, Greve
Rønnebærparken, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Åvænget, Tengslemark Lyng, Højby Sj.
Duevej, Yderby Lyng, Sjællands Odde

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Jerismosevej, Greve
Enebærhegnet, Greve
Skjoldenæsvej, Jystrup Midtsj.
Annebergparken, Nykøbing Sj.
Stenhøjparken, Borup
Annasvej, Køge
Fændediget, Køge


Fredag – lørdag:

 

Hurtig knallert – Køgevej, Gadstrup, Roskilde

Kl 07.55 standser færdselspolitiet en 15-årig dreng på en knallert, der viste sig at kunne køre hurtigere end godt var. Knallerten blev målt til at kunne køre mindst 72 km/t. Den 15-årige vil nu kunne se frem til en bøde og en betinget frakendelse af førerretten til lille knallert. Drengens forældre blev orienteret om sagen.

Kørsel uden kørekort – Gershøjgårdsvej, Kirke-Hyllinge, Lejre

Kl 08.46 standsede politiet en bil ført af en 84-årig mand fra lokalområdet, der viste sig ikke at have kørekort. Selv om patruljen forsøgte at gøre det meget tydeligt for manden, at han ikke måtte køre videre, så valgte han alligevel at køre fra stedet, efter at patruljen var kørt videre. Det fik en anden borger, der også var på stedet, til resolut at gribe ind og tage bilnøglerne, så den 84-årige ikke kunne tage bilen videre.

Påvirket bilist – Svinningehallen, Svinninge - Holbæk

Kl 09.03 standsede politiet en bil ført af en 34-årig mand lokal mand, der var på vej i børnehave med sin lille søn i bilen. En narkometertest gav udslag for cannabis og manden blev sigtet for at køre i påvirket tilstand. Der blev desuden fundet en mindre klump hash i bilens handskerum. Samtidigt havde manden heller ikke generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse. Politiet vil desuden også tage kontakt til bilens ejer for at få kortlagt, om han var vidende om, at han lånte sin bil ud til en person, der ikke har kørekort.

Brand i villa – Åkandevej, Hvalsø, Lejre

Kl 12.29 indgik der anmeldelse om ild i en villa. Ejeren af huset havde tilsyneladende forsøgt at tætne taget på en tilbygning til huset ved at brænde et stykke tagpap fast, da der gik i tagryggen. Ilden nåede at sprede sig fra tilbygningen til selve villaen, før brandvæsnet fik styr på flammerne. Det skal nu undersøges, om husejeren skal sigtes for at overtræde beredskabsloven.

Fange flygtet – Annebergparken, Nykøbing Sjælland, Odsherred

Kl 13.50 fik politiet besked om, at en 17-årig ung mand var flygtet fra den sikrede ungdomsinstitution, hvor han sad varetægtsfængslet. Politiet efterlyste manden offentligt med foto og samtidigt blev togdriften fra området indstillet. Cirka halvanden time efter flugten lykkedes det dog en af politiets hundepatruljer at snuse sig frem til den 17-årige, der befandt sig ca 300 meter fra institutionen. Han blev anholdt og derefter igen frihedsberøvet.

Færdselsuheld – Algade, Nykøbing Sjælland, Odsherred

Kl 16.32 kom der anmeldelse om, at en 75-årig lokal mand, der netop havde været nede at handle, på vejen hjem var ramt ind i et træ med sin tre-hjulede el-scooter. Uheldet førte til, at manden væltede og slog hovedet mod jorden. Der blev tilkaldt en ambulance og lægehelikopter, der sørgede at bringe manden til sygehuset, hvor han er meldt uden for livsfare.

Påvirket bilist – Ringstedvej, Mørkøv, Holbæk

Kl 17.18 standsede en patrulje en bil ført af en 31-årig mand. Det viste sig, at manden var frakendt førerretten. Patruljen fik samtidigt mistanke om, at manden var påvirket. En narkometertest viste, at manden var påvirket af både kokain og cannabis og han blev derfor anholdt og taget med på sygehuset, så han kunne få udtaget en blodprøve. Da manden samtidigt havde gæld til det offentlige, blev der samtidigt beslaglagt 7000 kroner til at afdrage på gælden.

Påvirket bilist – Holbækmotorvejen, Lejre

Kl 18.20 standser politiet en 20-årig mand fra Nordsjælland, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer. En narkometertest viste da også, at manden var påvirket af cannabis. Han blev derfor anholdt med henblik på udtagning af blodprøve.

Kanonslag – Hovedgaden, Jerslev, Kalundborg

Kl 00.03 kom der anmeldelse om, at der sprang flere kanonslag i byen. En beboer meddelte, hans postkasse var blevet sprunget i luften. Han havde set en halv snes unge i sort tøj løbe fra stedet. En patrulje runderede i området og fik i den forbindelse øje på fem unge, heraf to fra Kalundborg og fik sikret sig deres generalia. Det skal nu undersøges nærmere, om de kan sættes i forbindelse med hærværkssagen.

Euforiserende stoffer – Østre Banevej, Køge

Kl 00.40 fik en patrulje øje på en 18-årig ung mand fra Ringsted, der øjensynligt ikke havde lyst til at tale med politiet. Han løb fra stedet, men blev indhentet af patruljen kort derfra. Da han blev visiteret, viste det sig, at han havde en dolk på ca. 15 cm på sig samt flere små poser med i alt 5 gram hvidt pulver, som han erkendte var kokain. Han nægtede dog, at han skulle sælge stoffer til andre. Patruljen valgte efterfølgende at ransage mandens lejlighed, hvor der blev fundet flere klumper hash og andre effekter, der kunne indikere, at manden handlede med stoffer. Desuden fandt politifolkene også flere andre knive samt en signalpistol.

Påvirket bilist – Engvej, Mørkøv, Holbæk

Kl 02.40 standsede en patrulje en 35-årig mand fra Nordsjælland, der kom kørende i en personbil, da de mistænkte ham for at have drukket eller taget stoffer, inden han skulle køre. Det erkendte han da også. Da manden flere gange tidligere har kørt uden kørekort og i påvirket tilstand, blev bilen beslaglagt mhp konfiskation.

Påvirket bilist – Ringstedvej, Roskilde

Kl 05.30 standser politiet en personbil ført af en 25-årig mand. En narkometertest viste, at manden var påvirket af cannabis og i bilen blev der samtidigt fundet en mindre mængde hash. Den 25-årige valgte at tage flugten fra patruljen, så derfor blev der tilkaldt en hundepatrulje. Hund og fører fik fært af den 25-årige og kunne følge sporet over jernbanen til et buskads i Darup. Hundeføreren kunne pludseligt høre, at den unge mand inde i buskadset fik behov for selv at fortælle, hvor han var. Og da politimanden kort efter nåede frem til stedet, så sad hunden da også og vogtede over den 25-årige.


Lørdag – søndag:

 

Mindre brand i køkken – Elverhøjvej, Hellested, Hårlev – Stevns

Kl. 09.05 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en mindre brand i en privat bolig. Beboerne var kommet ud i sikkerhed, da brandvæsnet og politiet ankom til stedet.

En tilkaldt ambulance bragte en person til kontrol på skadestuen for eventuel røgforgiftning, men pågældende var uskadt.
I køkkenet var der opstået en mindre brand med lidt røgudvikling og uden nogen skade, så politiet foretog sig ikke yderligere ud fra disse omstændigheder.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 12.33 rykkede politiet for at undersøge et sammenstød mellem to bilister ved tilkørselsrampen ved tilkørsel 16 Kr. Sonnerup.
Ingen var kommet til skade ved sammenstødet, så der blev ikke brug for ambulancen, som også var rykket ud til stedet.
En 19-årig mand fra Jægerspris var i en personbil fra Elverdamsvej kørt ad tilkørselsrampen i vestlig retning og stødte herunder sammen med en 19-årig mand fra Stenløse, som kørte på Holbækmotorvejen i vestlig retning.

Den ene bilists acceleration og den andens lettere opbremsning var omstændighedernes ved sammenstødet, der medførte mindre materielle skader på begges biler. Politiet registrerede blot parterne og omstændighederne ved de bilisters sammenstød.

Narkokørsel – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 12.40 blev en 36-årig mand fra Sydjylland sigtet for narkokørsel i en personbil, som han førte ad Københavnsvej. Narkometertesten havde nemlig indikeret, at han var påvirket af cannabis under kørslen, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.

Brand i bil – Kamstrupvej, Kamstrup, Roskilde

Kl. 14.45 fik politiet en melding om, at brandvæsnet var rykket ud til ildebrand i en bil på Kamstrupvej.
Politiet kunne konstatere, at branden i bilen var så kraftig, at røgudviklingen derfra havde fået røgalarmen i en nærliggende bygning til at gå i gang, så egen evakuering af tilstedeværende personer var blevet iværksat.

En 43-årig mand og en 50-årig kvinde fra Roskilde var kommet kørende i den nu brændende bil, som brød i brand under kørslen, men begge var kommet ud uden at være kommet til skade. Branden blev hurtigt slukket, og Kamstrupvej havde været kortvarigt spærret, så Movia måtte omlægge busruter ad Kamstrupvej.
Politiet foretog sig ikke yderligere i anledning af bilbranden under disse omstændigheder.

Større forsamling af personer – Gersagerparken, Greve

Lørdag aften ved 19-tiden fik politiet en anmeldelse om, at en større gruppe mænd befandt sig i området ved Gersagerparken.
Politiet kørte til området og fik kontakt til i alt 18 mænd fra det storkøbenhavnske område og nogle biler, som kunne knyttes til dem. De forholdt sig alle roligt, så ingen blev sigtet for noget, inden de forlod området kort før kl. 20.00.
En 27-årig mand fra Greve fik dog ikke lov til at forlade området, idet han var eftersøgt af Københavns Politi, som gerne ville tale med ham i en verserende straffesag. Han blev derfor anholdt og transporteret til Københavns Politi til videre sagsbehandling.

Narkokørsel uden førerret – Ringvejen, Køge

Kl. 17.11 blev en 21-årig mand fra Vallensbæk Strand indledningsvist sigtet for kørsel uden førerret i en personbil, som han førte ad Ringvejen i nordlig retning. Den 21-årige havde i forvejen et såkaldt kørselsforbud og måtte derfor ikke være fører af et køretøj, hvortil et kørekort kræves.

 

Han deltog også i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis, hvorfor den 21-årige dernæst blev sigtet for narkokørsel i bilen. I forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, som den 21-årige ikke mente at være påvirket af. Når analyseerklæringen foreligger, vil han høre nærmere fra politiet og kan dermed få svar på sin tvivl.

Brand i bil – Ejbyvej, Bjæverskov – Køge

Kl. 18.24 måtte en 34-årig mand fra Østjylland afbryde sin kørsel ad Vestmotorvejen, som han forlod, da alle lamper begyndte at lyse i bilens instrumentpanel. Han standsede på Ejbyvej og kunne efterfølgende konstatere, at der var udbrudt en brand i bilens motorrum.
Brandvæsnet blev tilkaldt og fik slukket bilbranden, uden at den 34-årige kom til skade. Politiet foretog sig ikke yderligere denne anledning.

Sager fra eller ved kræmmermarked – Mørkøv - Holbæk

Politiet var lørdag aften og nat til stede ved kræmmermarkedet i Mørkøv, hvilket medførte følgende sager med relation til kræmmermarkedet eller personer, der havde været til stede:

Kl. 22.20 blev en 20-årig mand fra Kalundborg sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, da han foran en politipatrulje mixede og varmede en joint.

Kl. 22.53 blev vagterne på kræmmermarkedet gjort opmærksom på en muligt voldelig mand i et køretøj på markedspladsen. Politiet blev inddraget og fik i den pågældende køretøj kontakt til en alkoholpåvirket og aggressiv, 37-årig mand fra Sverige, som havde været i færd med at angribe en kvinde i samme bil, hvor der også var nogle børn til stede. Politiet forsøgte at tale manden til ro, men det lykkedes ikke, så det var nødvendigt at frihedsberøve ham for at undgå overgreb på andre personer i hans nærhed. Det var han ikke indforstået med, så politiet måtte bruge peberspray, inden den svenske mand kunne køre til afrusning i detentionen. Her forblev den alkoholpåvirkede mand frem til næste morgen, hvor han var faldet til ro og kunne løslades.

Kl. 23.20 var en mand og en kvinde i en verbal stridighed ved Mørkøv Kro, Jernbanegade. Politiet fik kontakt til en alkoholpåvirket og opfarende, 40-årig kvinde fra Kalundborg. Hun ønskede ikke at følge politiets anvisninger om at forlade stedet og ville i øvrigt heller ikke indledningsvist oplyse sin identitet, hvorfor hun blev frihedsberøvet til afrusning og afsvaling i politiets detention frem til søndag morgen.

Kl. 23.20 fik politiet på markedspladsen kontakt til en 38-årig mand fra Mørkøv, der efter indtagelse af alkohol var blevet så utryghedsskabende, at han måtte frihedsberøves og anbringes i detentionen frem til søndag morgen. I den forbindelse fik han sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af adfærden som følge af sin alkoholpåvirkning.

Kl. 02.06 blev politiet alarmeret til Mørkøv togstation, hvor mange gæster fra kræmmermarkedet var forsamlet for at tage toget hjem. En 15-årig dreng fra Jyderup opholdt sig på perronen og ville gå gennem en flok mennesker for at komme hen til et tog, der var ankommet. Herunder blev en 14-årig dreng fra Jyderup så sur på den 15-årige, at han tildelte den 15-årige flere slag i ansigtet og efterfølgende sparkede ham, da den 15-årige var faldet omkuld. Den 14-årige blev frihedsberøvet, men kunne ikke sigtes for grov vold mod den 15-årige, da han er under den kriminelle lavalder på 15 år. Den 14-åriges værge blev underrettet om sagen, og de sociale myndigheder var til stede ved afhøringen af ham. Begge drenge var lettere påvirket af alkohol, og den 15-årige blev bragt til skadestuen til undersøgelse efter den udøvede vold mod ham.

Kl. 03.20 måtte politiet frihedsberøve en 25-årig mand fra Djursland, idet han i sin alkoholpåvirkede tilstand provokerende gik ind i politipatruljen på Jernbanevej, Mørkøv. Desuden ønskede han ikke umiddelbart at oplyse sin identitet til politiet, så den 25-årige blev sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen på grund af sin adfærd. Han blev løsladt søndag morgen efter et ophold i detentionen.

Alle parter og sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i deres sager.

Færdselsuheld – Slotsvænget, Kalundborg

Kl. 22.50 ønskede politiet at tale med to unge, der kørte sammen på en lille knallert ad Slotsvænget i østlig retning. Føreren af knallerten ønskede dog ikke at tale med politiet og påkørte i forsøget på at flygte en parkeret personbil.

Ingen kom til skade, men føreren af knallerten flygtede til fods, mens passageren forblev på stedet. Passageren var en 14-årig pige fra Kalundborg, hvis værger ankom til stedet og blev underrettet om omstændigheder ved færdselsuheldet. Senere fik politiet klarlagt identiteten på føreren, som var en 17-årig ung mand fra Kalundborg. Han blev efterfølgende opsøgt på sin adresse for at blive afhørt til sagen.

Bilejeren blev underrettet om påkørslen, og politiet fik knallerten transporteret til nærmere undersøgelse for eventuelle konstruktive ændringer.
Politiet har nu optaget rapport om færdselsuheldet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder og eventuelle overtrædelser af færdselslovgivningen.

Narkokørsel – Skagerakvej, Holbæk

Kl. 01.40 anholdt og sigtede politiet en 29-årig kvinde fra Holbæk for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, idet hun blev skønnet påvirket af narkotika og ikke kunne gennemføre en narkometertest. Kvinden tvivlede på påvirkningen, men fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når analyseerklæringen foreligger, vil politiet underrette den 29-årige om resultatet heraf.

Knivloven – Nørregade, Køge

Kl. 01.45 standsede en patrulje en personbil, hvori fire mænd befandt sig, med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Der var tale om fire mænd fra Københavns-området, og politiet kunne på gulvet i bilen se en kniv med en bladlængde ligge frit fremme.
En 20-årig mand fra Søborg erkendte at være ejer af kniven, som politiet beslaglagde som bevis i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af knivloven mod ham. Ingen af de tre øvrige mænd i bilen blev sigtet for noget i forbindelse med politikontrollen.

Uro og uorden – Havnegade, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 03.11 rykkede flere patruljer ud til en beværtning, hvor flere personer var blevet så sure på hinanden, at de var røget i slagsmål, ligesom inventaret måske også blev kastet rundt.

Ved politiets ankomst var der faldet ro over gemytterne, og flere personer var forsvundet fra stedet. Ingen ønskede dog yderligere indblanding fra politiets side, så da politiet kunne konstatere, at de resterende gæster på beværtningen forholdt sig i ro, forlod patruljerne stedet uden at foretage sig yderligere i anledning af anmeldelsen.

Stjålet bil i brand – Vindingevej, Vindinge, Roskilde

Kl. 03.26 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud i anledning af ildebrand i en bil.
Politiet kunne konstatere, at den brændende personbil holdt på grusparkeringsplads tæt på en rideskole, og der var flammer primært fra bilens kabine. Brandvæsnet fik hurtigt slukket branden, men bilens kabine var udbrændt.
Bilejeren var en 30-årig mand fra Viby Sj., som kunne oplyse, at bilen måtte være blevet stjålet, idet han ikke havde parkeret bilen på stedet.
Politiet undersøger nu den brændte bil for eventuelle spor af årsagen til brandens opståen og for eventuelle spor efter biltyven. Endvidere vil politiet gerne i kontakt med personer, der måtte have set noget mistænkeligt i området umiddelbart før anmeldelsen. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i knallert – Nanortalikvej, Himmelev, Roskilde

Kl. 06.28 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en knallert på Nanortalikvej, hvorfra måske en mistænkt var set forlade området.
Der var tale om en scooter-knallert af ukendt mærke, der var brændt.

 

Politiet fik af et vidne oplysninger om, at der i nærheden af den brændende knallert var set en 180-190 cm høj mand med lys hud og iført en hvid T-shirt og mørke bukser.

 

Han var set i området ved branden, hvorfor politiet gerne vil i kontakt med vedkommende. Oplysninger om manden gives til politiet via tlf. 114 i sagen, hvor politiet forsøger at klarlægge den egentlige brandårsag.


Søndag - mandag

 

Bilist påkørte cyklister – Bjælkerupvej, Klippinge, Stevns

kl. 09.24 skete et uheld mellem en bil og to cyklister i krydset Esagervej/Bjælkerupvej i Klippinge. Bilisten, en 63-årig mand fra Strøby, kørte fra Esagervej frem mod Bjælkerupvej, hvor der er ubetinget vigepligt. De to mandlige cyklister fra Køge, en 49-årig og en 53-årig, var ude at motionscykle og kørte på Bjælkerupvej mod nordvest. Cyklisterne regnede med at bilisten ville standse i krydset, men bilen kørte frem og ramte begge cyklister, så de styrtede og slog sig. Politi og ambulance blev sendt til stedet, men politibilen forulykkede på Strandvejen i Køge. En anden patrulje blev sendt frem og optog rapport i sagen, da der var mistanke om en vigepligtsulykke. Cyklisterne slap uden at komme noget alvorligt til.

Patruljebil under udrykning i alvorligt uheld – Strandvejen, Køge

kl. 09.28 kørte patruljen med udrykning ad Strandvejen i Køge mod uheldet på Bjælkerupvej i Klippinge, da de stødte sammen med den 76-årig kvindelig bilist. Der skete en alvorlig ulykke, hvor den kvindelige bilist omkom og de to betjente kom lettere til skade. Uheldsstedet blev afspærret, og der blev tilkaldt bilinspektør til at undersøge uheldet. Den Uafhængige politiklagemyndighed blev orienteret om ulykken og undersøger nu sagen nærmere. Politiet kan derfor ikke oplyse yderligere i sagen.

Kvinde bedraget af falsk bankdame – Kalundborg

Søndag middag anmeldte en 75-årig kvinde fra den nordvestlige del af Kalundborg kommune, at hun lørdag aften var blevet franarret et sekscifret beløb af en falsk bankdame og en falsk politimand.

En kvinde ringede lørdag kl. 18.45 til den 75-årige og sagde, at hun kom fra Nordea Bank. ”Bankdamen” oplyste, at der var ved at blive overført et stort pengebeløb fra den 75-åriges konto, men at banken fik forhindret, at hun mistede penge. Den 75-årige fik af vide, at hun blev stillet om til en”politimand”, som ville hjælpe hende med at sikre hendes penge.

Den falske politimand gav troværdige oplysninger om navn og tjenestenummer, så den 75-årige gik med til at flytte sine penge i depot på en ”sikker konto”. Hun overførte det store pengebeløb over flere omgange og blev først senere klar over, at hun var blevet udsat for bedrageri.

Sagen efterforskes nu af politiets NCIK-afdeling - Nationalt Center for IT-Kriminalitet.

Bedragere som udfører denne type svindel er vanvittigt dygtige til at overtale og narre folk. Det vigtigste budskab som politiet ønsker udbredt er, at banker eller politiet ALDRIG ville bede borgerne om at overføre penge, aflevere kreditkort eller oplyse NEM-id/Mit-id oplysninger. Tal med dine pårørende og bekendte om risikoen for at få opkald fra udspekulerede kriminelle og ring til politiet, hvis du modtager opkald – også selvom det ikke lykkes bedragerne at franarre penge. Ring på tlf. 114, hvis du har spørgsmål eller får mistænkelige henvendelser.

Færdselsuheld – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 15.48 skete et uheld på Roskildevej i nordvestlig retning i Vipperød, da en 45-årig kvinde fra Kirke-Såby holdt i en personbil og ventede på at svinge ned på Kalundborgmotorvejen. Den 45-årige holdt tilbage for den modkørende trafik, men overså en modkørende bil, som blev ført af en 42-årig mand fra Kirke-Såby. De to biler stødte sammen i krydset, men ingen personer kom noget til. Bilerne fik skader og måtte fjernes med autohjælp. Politiet optog rapport i sagen, da der var mistanke om en vigepligtsforseelse.

Hurtig knallert indbragt til undersøgelse – Ahorn Alle, Ringsted

Kl. 19.05 kørte en patrulje på Ahorn Allé i Ringsted, da en hurtig knallert kom kørende i østlig retning uden lys på og føreren kørte uden hjelm. Patruljen tændte de blå blink, for at få knallertføreren til at stoppe. Han standsede dog ikke, men forsøgte at køre væk via et grønt område, hvor knallerten væltede. Den unge knallertfører, en 18-årig mand fra Rumænien med adresse i Danmark, var uskadt efter styrtet. Han blev sigtet for at køre på en for hurtig knallert, som ikke var indregistreret eller forsikret, for at køre uden hjelm og for at stikke af fra politiet. Knallerten blev taget med til nærmere undersøgelse på rullefelt, som kan måle tophastigheden på knallerten. Den 18-årige vil herefter høre mere i sagen.

Mand sigtet for hærværk – Centervej, Høng – Kalundborg

Kl. 23.10 fik politiet anmeldelse om, at en mand havde sparket til en glasdør i Høng Centeret, så døren gik i stykker. En patrulje kørte til centeret, hvor de traf en kraftigt påvirket 44-årig mand fra Kalundborg kommune, som ikke kunne tage vare på sig selv. Han blev taget med til afrusning i detentionen, da han ikke var egnet til at færdes på gaden. Den 44-årige blev sigtet for hærværk på døren og kan forvente et erstatningskrav i sagen.

Mulig tyv skræmt væk – Solsikkestien, Køge

kl. 01.46 anmeldte en 30-årig mand, at han lå og sov i et kolonihavehus på Solsikkestien, da han blev vækket af at hoveddøren åbnede og lyset tændte i stuen. Den 30-årige råbte fra soveværelset, hvorefter han så en lyskegle fra en lommelygte forsvinde væk ad en sti i retning mod Ølby Centret. Døren havde ikke været låst, og intet var umiddelbart blevet stjålet. Patruljer blev sendt til kolonihaverne, hvor en patrulje traf en 53-årig mand med en cykel, som de ville tjekke nærmere. Han havde dog ikke nogen ting på sig, som kunne mistænkes for at være tyvekoster. En hundepatrulje gik spor fra kolonihavehuset, og sporet førte lige hen til det sted, hvor patruljen havde stoppet manden med cyklen. Politiet undersøger nu, om manden kan mistænkes for at have været inde i kolonihavehuset.

Brand i skraldespand – Hovedgaden, Borup – Køge

kl. 02.05 kørte politi og brandvæsen til et alarmopkald om brand i en skraldespand. En forbipasserende så en mand stå ved skraldespanden, som kort efter brændte. Herefter satte den formodede brandstifter sig på bænken ved siden af skraldespanden. Da politiet kom frem sad en mand ved siden af den brændende skraldespand. Manden ønskede ikke at samarbejde, og han blev derfor anholdt, så brandvæsnet kunne få plads til slukningsarbejdet.

Den anholdte, en 53-årg mand fra Borup, blev sigtet for hærværk på skraldespanden, hvilket han erkendte. Brandvæsnet fik slukket branden, og der var ingen risiko for at ilden skulle sprede sig til andet. Kommunen blev orienteret om branden, og den 53-årige kan forvente at høre mere i sagen.

To mænd anholdt for indbrud i cykelskur – Dronnings Sofies Vej, Roskilde

Kl. 02.53 kom et alarmopkald om et igangværende indbrud i et cykelskur på Dronning Sofies Vej i Roskilde. En beboer hørte larm fra skuret, hvor anmelderen hørte bankelyde og så en mand fjerne træbrædder. En patrulje var hurtigt fremme, hvor de anholdt en 27-årig mand fra Roskilde, som forsøgte at gemme sig mellem to parkerede biler.

En hundepatrulje kørte også frem til stedet, hvor hunden gik spor fra gerningsstedet, gennem en have på Lærkevej og videre til Klosterengen, Solsortevej og via Drosselvej til Ladegårdsstien, hvor de traf en 36-årig mand fra Roskilde, som så meget nervøs ud, da han så hundepatruljen. Den 36-årige var desuden kendt af politiet i lignende tyverisager sammen med den 27-årige. Begge de blev anholdte blev sigtet for tyveri fra udhuset, og taget med til politistationen til afhøring. Den 36-årige blev fundet i besiddelse af 0,44 gram amfetamin, og han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

De to anholdte formodes at være kørt til gerningsstedet på en ladcykel og en knallert, var efterladt tæt ved. Her fandt politiet en værktøjskasse og diverse håndværktøj, som blev sikret til nærmere undersøgelse. De to mænd er fortsat i politiets varetægt. Den 36-årige vil senere i dag blive fremstillet i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling, mens den 27-årige forventes løsladt. 

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi