Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Tinvej, Benløse, Ringsted
Ahlgade, Holbæk
Holmevej, Gundsømagle, Veksø Sj. (forsøg)
Eventyrvej, Benløse, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Klostergårdsvej, Øm, Roskilde
Knolden, Himmelev, Roskilde
Tornbyvej, Køge
Birkeengen, Solrød Strand
Kæruldvangen, Solrød Strand
Tyttebærvej, Køge
Årøjel, Greve (forsøg)
Engrøjel, Greve (2 anmeldelser)
Karlstrup Strandvej, Solrød Strand
Hovgårdsparken, Greve
Nordstjernevej, Gl. Tølløse, Tølløse
Kaldredsvej, Eskebjerg
Birkedalen, Greve
Elmevænget, Kalundborg
Havremarken, Solrød Strand
Terrasserne, Himmelev, Roskilde
Kongebakken, Roskilde (forsøg)
Ringen, Køge
Nørre Alle, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus:

H/F Fælledparken, Samsøvej, Holbæk
Rishøj, Veddinge Bakker, Fårevejle St.
Knarbo Agre, Kårup Skov, Fårevejle St.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Farendløsevej, Nordrup, Ringsted
Skamstrupvej, Mørkøv (forsøg)

Tyveri fra køretøjer:

Hjortholmvej, Vipperød
Benedikte Alle, Karlslunde
Jernbanevej, Ringsted
Skovvangsvej, Strøby Egede, Køge


Fredag – lørdag:

 

Færdselsrazzia i anledning af J-dag – Holbæk

Færdselspolitiet var fredag aften og natten til lørdag på målrettet færdselsrazzia i Holbæk kommune i anledning af J-dag. Kontrollen af trafikanterne medførte rapportoptagelser inden for følgende sagskategorier:

2 sager om narkokørsel
2 sager om spirituskørsel
1 sag om kørsel uden førerret
1 sag om overtrædelse af våbenlovgivningen (en kniv)
1 sag om ulovlig/konstruktiv ændret knallert

Alle de sigtede kan nu forvente at høre nærmere fra politiet.

Brandundersøgelse – Vænget, Eskebjerg – Kalundborg

Kl. 23.10 rykkede brandvæsnet ud til en privat adresse, hvorfra der kom røg ud.
Det viste sig, at der kun var sket mindre skade på inventaret på adressen, hvor den mandlige beboer var blevet reddet ud i sikkerhed.
Branden havde kun forårsaget mindre alvorlige skader på inventaret på adressen, og politiet kunne efterfølgende ikke udelukke, at den 67-årige mandlige beboer formentlig selv havde givet anledning til brandens opståen.
Politiet kunne konstatere, at den 67-årige var meget ked af det, så han blev efterfølgende kørt til et hospital for at tale med sundhedsfagligt personale om sin livssituation. I den forbindelse ville den 67-årige blive kontrolleret for eventuel røgforgiftning.
Branden og årsagen til den undersøges nu nærmere af politiet.

Ung mand pågrebet efter indbrud i værksted – Eventyrvej, Benløse, Ringsted

Kl. 23.19 fik politiet en anmeldelse om, at en tyverialarm var blevet aktiveret i et værksted, og at en ansat efterfølgende havde overrasket en ung mand, der forsøgte at flygte fra stedet. Den unge mand var nu blevet tilbageholdt af den ansatte.
Politiet fik ved værkstedet kontakt til den ansatte, der havde tilbageholdt en 17-årig ung mand fra Greve. Han var flygtet fra værkstedet, da den ansatte ankom til stedet for at kontrollere årsagen til tyverialarmen.
I værkstedet var flere effekter samlet sammen, men den mistænkte havde intet medbragt, da han flygtede fra stedet.
Politiet anholdt den 17-årige, der blev sigtet for indbrud, som han nægtede sig skyldig i ved afhøringen, som både hans værge og de sociale myndigheder overværede.
Den 17-årige blev løsladt efter afhøringen, men kan forvente at høre nærmere til sagen, når den skal afgøres.


Lørdag – søndag:

 

Røveri af penge til køb af mobiltelefon – Ågerup, Roskilde

Kl. 19.47 anmeldte en 25-årig mand fra Roskilde, at han netop var blevet truet til et udlevere nogle penge, som han havde medbragt i anledning af køb af en mobiltelefon.
Politiet kørte til Ågerup og fik kontakt til den 25-årige, der var fysisk uskadt. Han havde via et online medie aftalt køb af en mobiltelefon til en aftalt pris, hvorefter han skulle mødes med sælgeren på et aftalt sted i Ågerup.
Sælgeren ankom til mødestedet i en sølvgrå personbil og henvendte sig til den 25-årige, som pludselig blev truet med en skydevåbenlignende genstand til at udlevere de penge, som skulle indgå i handlen for mobiltelefonen.
Den 25-årige udleverede pengene og flygtede fra mødestedet, medens sælgeren flygtede fra stedet i den sølvgrå personbil.
Politiet ledte efter både personbilen og føreren, der blev beskrevet som: mand, ca. 25 år, almindelig af bygning, brunlig hudfarve, sort kort hår, iført sort hættetrøje og cowboybukser og var i øvrigt dansktalende med accent.
Hverken bilen eller den mistænkte blev fundet, så politiet efterforsker nu sagen om røveriet af pengene til købet af en mobiltelefon ud fra eventuelle tekniske spor i sagen.

Truende adfærd over for to unge mænd - Holbæk

Kl. 22.34 fik politiet anmeldelser om, at to unge mænd måske blev truet til at overføre nogle penge til personer, som de mod deres vilje var i selskab med i nogle biler i Holbæk by.
Politiet indledte straks en efterforskning og en søgning efter de pågældende biler, som politiet fik lokaliseret kort før kl. 23.00 på Bakkekammen i Holbæk. I bilerne befandt sig de to unge forurettede mænd samt fire mænd i alderen 21-25 år fra Holbæk, Odsherred og Roskilde.
De fire mænd blev alle anholdt som mistænkte for at have afpresset de to unge mænd til at overføre nogle penge.
Efter afhøring af både de forurettede og de fire anholdte valgte politiet og anklagemyndigheden at løslade de fire anholdte i løbet af søndag formiddag, da de fremkomne oplysninger i sagen ikke gav grundlag for fremstilling af de anholdte i et grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling. De er alle fire fortsat sigtet i sagen og vil derfor høre nærmere fra anklagemyndigheden, når sagen skal afgøres.

Brandundersøgelse – Magnoliavej, Strøby Egede, Køge - Stevns

Kl. 03.32 vågnede en 34-årig kvindelig beboer på Magnoliavej ved, at brandalarmen var gået i gang, og hunden gøede. Efterfølgende opdagede hun en brand i udestuen, så hun slog straks alarm til brandvæsnet.
Politiet kunne sammen med brandvæsnet konstatere, at alle beboere på stedet var kommet udenfor i sikkerhed, mens brandvæsnet fik slukket branden i udestuen.
Ingen personer kom til skade ved branden i udestuen, som nu er blevet afspærret, indtil politiet kan foretage tekniske undersøgelser i et forsøg på at fastlægge årsagen til brandens opståen.


Søndag – mandag:

 

Bil rullede rundt – Møllevej, Jyllinge – Roskilde

Kl. 12.48 mistede en 89-årig mand fra Jyllinge herredømmet over sin bil, da han kom kørende af Møllevej i østlig retning og påkørte et helleanlæg, hvilket fik bilen til at rulle rundt og ende på hovedet. Manden fik overfladiske skader ved uheldet og blev kørt til sygehuset for at få behandling for sine skader. Vejen var spærret i forbindelse med politiets og andre myndigheders arbejde på stedet. Patruljen optog i sagen.

Kvinde snydt af falsk politimand – Rødvig, Stevns

Kl. 14.36 kontaktede en 73-årig kvinde politiet og forklarede, at hun aftenen før var blevet ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra kriminalpolitiet i Helsingør. Manden spurgte den 73-årige, om hun var i gang med at optage et lån, hvilket den 73-årige afslog, hvilket fik manden i telefonen til at vejlede den 73-årige om, at hun skulle flytte nogle af sine penge over på en anden konto. Politiet vil gerne advare borgerne mod falske politimænd eller falske bankmænd, som tager telefonisk kontakt og påstår, at der er ved at blive optaget lån i borgeren navn og at borgeren skal flytte sine penge over på en ”sikker” konto. Læs flere gode råd i folderen ”Hvis nogen ringer angående dine pengesager”

Overtrædelse af knivloven – Skarridsøgade, Jyderup – Holbæk

Kl. 14.45 traf politiet en 16-årig lokal dreng, som – da han så politiet – smed noget i en skraldespand. Patruljen fandt en kniv i skraldespanden, som drengen erkendte at have været i besiddelse af, og drengen blev sigtet for overtrædelse af knivloven, da han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med kniven. Patruljen beslaglade kniven, som havde et knivblad på 9 cm, og kontaktede drengens pårørende vedr. episoden samt de sociale myndigheder vedr. episoden.

Uro og uorden – Ølbycenter, Køge

Kl. 16.38 fik politiet en anmeldelse om uro i en dagligvarebutik. Det viste sig, at en ansat i butikken havde følt sig truet og derfor trykket på en overfaldsalarm. Til stede i butikken var tre unge mænd fra lokalområdet, som havde forsøgt at betale for deres varer med en pengeseddel, som betalingsmaskinen ikke havde registreret. Det var de tre unge mænd reageret på ved at tage gribe fat i en ansat i butikken og råbe. Den ene unge mand havde tilkaldt sin far. Politiet foretog en adfærdsregulerende samtale med de tre unge mænd sammen med den tilkaldte far og aftalte at de skulle forlade stedet og måtte hente deres penge dagen efter, hvilket de tre unge efterkom.

Filmprojekt gjorde borgere bekymrede – Hersegade, Roskilde

Kl. 16.45 kontaktede en 57-årig lokal kvinde politiet, da hun havde overværet et overfald på Hersegade/Store Gråbrødrestræde. Ved overfaldet var der fire personer, som var iklædt mørkt tøj, der trampede på en person, der lå på gaden. En patrulje kom hurtigt frem til stedet, hvor det viste sig, at der hele var skuespil, da der var tale om optagelser til et filmprojekt. Betjentene fik sig en snak med den ansvarlige for filmprojektet, som i fremtiden er opmærksom på at anmelde filmoptagelser af overfald til politiet, så borgerne ikke tror, at der er tale om et reelt overfald.

Hashlugt gik i politinæsen – Saltoftvænge, Svebølle – Kalundborg

Kl. 20.35 kom politiet forbi Saltoftevænge og bemærkede, at der lugtede af hash. Politinæserne færd ledte hen til en lejlighed, som betjentene besluttede sig for at undersøge nærmere. Politiet ransagede derfor lejligheden, hvor der ikke var nogen hjemme, og her fandt de bl.a. to gram hash og en peberspray, som blev beslaglagt. Da politiet vendte tilbage til adressen senere på aftenen traf de lejligheden beboer, som blev sigtet for våbenloven og lov om euforiserende stoffer. Manden vil få afgjort sagerne på et senere tidspunkt.

Kvinde udsat for grov vold – Strandvejen, Svinninge – Holbæk

Kl. 06.10 kom et alarmopkald om, at en forbipasserende havde set en tilskadekommen kvinde befinde sig på Strandvejen. Anmelderen havde taget kvinden med ind i sin bil og havde alarmeret politiet. Kvinden, som er 41 år og fra lokalområdet, blev efterfølgende bragt til sygehuset for at få behandling for sine kvæstelser.

Politiet afspærrede dele af Strandvejen for yderligere undersøgelser med bl.a. politihunde, og ved den undersøgelse fandt politiet en kniv, som formodes brugt til at skade den 41-årige kvinde.

Ved en foreløbig afhøring af kvinden har politiet fået klarlagt, at hun i morges havde en uoverensstemmelse med en mandlig bekendt, som endte med at bruge en kniv mod hende. Kvindens skader betegnes ikke som livstruende.

Politiet har siden mandag formiddag ledt efter den mandlige bekendt, men ikke fundet ham de relevante steder, hvor politiet har ledt efter ham. Han er ifølge politiets opfattelse klar over, at politiet vil tale med ham, så han opfordres til at melde sig selv. Eftersøgningen fortsætter, indtil politiet får kontakt til ham.

Politiet vil gerne i kontakt med personer, som har set eller hørt noget usædvanligt i området omkring Strandvejen i Svinninge mandag morgen. Man kan kontakte politiet på telefon 114 med oplysninger i sagen.


OPFØLGNING

 

Gravid kvinde dræbt – Samsøvej, Holbæk

I sagen om drabet på en 37-årig, gravid kvinde fra Odsherred ved et plejecenter på Samsøvej, Holbæk, har politiet udsendt følgende pressemeddelelser i løbet af weekenden og mandag formiddag:
Efterforskningen af drabet på 37-årig kvinde kører på højtryk
Politi giver vigtige vidner i drabssag frit lejde
To efterlyste vidner har meldt sig
To vidner har ikke set drab
Mand anholdt i drabssag fra Holbæk

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi