Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Havnen, Køge
Finervej, Gadstrup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Klintetoppen, Klint, Nykøbing Sj.

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Skovvang, Ejby, Lille-Skensved (2 anmeldelser)
Nordstjernen, Køge
Ågerupvej, Vigersted, Ringsted
Roskildevænget, Roskilde
Gartnervang, Roskilde (2 anmeldelser)
Egemosevej, Snekkerup, Jystrup Midtsj.


Arbejdsulykke – Lunderødvej, Lunderød, Tølløse – Holbæk

Kl. 06.23 torsdag morgen slog en lastbilchauffør alarm, idet en anden lastbilchauffør var kommet til skade, da han var ved at stige ind i en lastbil.

En 22-årig mand fra Ruds-Vedby var kommet så alvorligt til skade, at han i en tilkaldt lægehelikopter blev fløjet til Rigshospitalets traumecenter.

Politiet fik klarlagt, at en 64-årig mandlig lastbilchauffør var begyndt at køre med sin lastbil med tilkoblet påhængsvogn. Ved siden af holdt en anden lastbil, som den 22-årige på samme tid var ved at stige ind i.

Da den 64-årige foretog svingning med vogntoget, ramte bagenden af påhængsvognen ind i førerdøren på den 22-åriges lastbil, så han kom i klemme.

De pårørende er blevet underrettet, idet den 22-årige er blevet indlagt på Rigshospitalet til behandling for diverse kvæstelser i hovedet. Han meldes dog uden for livsfare.

Arbejdstilsynet blev tilkaldt til stedet for at foretage undersøgelser sammen med politiet, så der senere kan træffes afgørelse om, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Brand på mark – igen – Tåstrupvej, Hellested, Hårlev – Stevns

Kl. 08.31 blev der igen slået alarm til brandvæsnet på grund af en ildebrand på en mark på Tåstrupvej i Hellested.

Ved politiets ankomst var branden på en mark med hø slukket, og branden havde forårsaget skader på et areal på ca. 100 kvm. Ingen personer var kommet til skade ved branden, der kun forårsagede skader på marken.

Politiet skal nu undersøge årsagen til brandens opståen nærmere, idet både brandvæsnet og politiet har noteret sig, at der på samme mark havde været flere mindre ildebrande inden for den seneste uge uden naturlig forklaring herpå.

Politiet vil derfor gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket usædvanlig adfærd eller mistænkelige køretøjer i nærheden af brandstederne på den pågældende mark. Oplysninger herom gives til politiet på tlf. 114.

Færdselsuheld – Strandvejen, Reersø, Gørlev Sj. – Kalundborg

Kl. 09.21 rykkede politiet ud til et færdselsuheld, hvor en bilist og en cyklist var impliceret på Strandvejen på Reersø.

Det viste sig, at en 77-årige kvinde fra Gørlev Sj. som fører af en personbil med tilkoblet trailer under kørsel ad Strandvejen i sydlig retning var kørt så tæt forbi en cyklist, at cyklisten, der kørte i samme retning, mistede balancen og væltede.

Cyklisten var en 69-årig mand fra Gørlev Sj., der havde fået småskrammer på den ene arm, og som i øvrigt fik hjælp af bilisten, efter at hun var standset. Intet tydede på, at parterne havde ramt hinanden ved forbikørslen.

Politiet registrerede blot omstændighederne og partern i uheldet.

Voldsom butikstyv endte i detentionen – Jernbanegade, Køge

Kl.12.30 slog personalet i en kvindetøjsbutik alarm til politiet, idet en mand efter et tyveri fra gadeudstillingen var kommet retur og havde kastet sten ind i butikken, så personalet og kunder måtte gå i sikkerhed.

Politiet var hurtigt fremme på stedet og fik kontakt til en spirituspåvirket og ophidset, 45-årig mand fra Greve, som blev anholdt for at få skabt ro på stedet.

Ved afhøringer fik politiet klarlagt, at den 45-årige indledningsvist havde stjålet trusser og en BH til en samlet værdi af 235 kr. fra en fortovsudstilling ved kvindetøjsbutikken.

Tyveriet blev opdaget af butikspersonalet, som fik alarmeret en mandlig ansat i en anden butik i gaden. Den mandlige ansatte fik fat i den 45-årige og de stjålne varer, som han gemte under jakken.

Den 45-årige fik lov at gå videre, men vendte kort efter retur med en potteplante, som han kastede mod en husmur, så potteplanten blev ødelagt.

Kort efter havde den 45-årige fundet et par sten, som han kastede gennem forretningsdøren i kvindetøjsbutikken, så personalet og kunder måtte gå i sikkerhed.

Ingen kom til skade ved mandens handlinger, som politiet anså for at være tyveri og overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

Manden var stadig meget ophidset, så politiet besluttede holde ham frihedsberøvet for at få skabt ro i gaden. Han blev kørt til politistationen i Roskilde, hvor han efter et lægetilsyn blev anbragt i detentionen til afrusning. Først på aftenen blev han løsladt og kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet i anledning af de to sigtelser.

Kørsel uden førerret mv. – vogntog beslaglagt – Industrivej, Roskilde

Kl. 13.15 standsede færdselspolitiet en vogntog bestående af en varebil med tilkoblet og belæsset trailer, idet vogntoget og føreren skulle kontrolleres nærmere.

Vogntoget blev ført af en mand, der ikke kunne fremvise noget kørekort, som han oplyste at have glemt derhjemme. Han oplyste nogle personlige oplysninger til politiet, som efterfølgende konstaterede, at varebilen var forsynet med nummerplader, der ikke hørte til bilen. Det samme var tilfældet med traileren.

Da færdselspolitiet herefter spurgte nærmere ind til førerens alder, havde han glemt, hvor gammel han var, så politiet fandt dette mistænkeligt og ville undersøge førerens identitet nærmere.

Føreren erkendte nu at have oplyst forkerte oplysninger til politiet for at slippe for forskellige bøder, idet han havde oplyst navn og fødselsdato på et familiemedlem, der havde kørekort.

Færdselspolitiet sigtede herefter en 55-årig mand fra Tappernøje for forskellige overtrædelser af lovgivningen i forhold til vogntoget, som han førte uden førerret, fordi politiet havde inddraget hans førerret i 2013.

Ved nærmere undersøgelse af varebilen fandt politiet ikke mindre end tre forskellige nummerplader til både personbiler og varebiler.

Færdselspolitiet endte med at beslaglægge vogntoget, fordi den 55-årige nu for tredje gang var blevet afsløret i at køre bil trods manglende førerret, og fordi vogntoget ansås for at være hans trods den manglende og korrekte registrering.

Den 55-årige protesterede ikke over beslaglæggelsen af vogntoget, som politiet nu vil undersøge nærmere i anledning af denne sag, som den 55-årige kan forvente at høre mere til, når sigtelserne mod ham og spørgsmålet om endelig konfiskation af vogntoget skal afgøres i et retsmøde.

Mand blottede sig på torvet – Hestetorvet, Roskilde

Kl. 14.34 fik politiet en anmeldelse fra en ansat i en nærliggende butik, at en mand på en bænk havde trukket bukserne ned og nu med blottet underliv var begyndt at onanere offentligt.

Politiet fik kort efter kontakt til en spirituspåvirket, 71-årig mand fra Roskilde, som havde fået bukserne på igen. Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for blufærdighedskrænkelse og taget med til politistationen med henblik på afhøring til sagen.

Den 71-årige blev efter afhøringen tilset af en læge, så han kunne anbringes i detentionen i nogle timer til afrusning. Sidst på eftermiddagen blev han løsladt, men kan forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelsen.

Lægemiddellovgivningen – Holbæk

Kl. 17.30 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd på et værtshus i den centrale del af Holbæk by måske foretog noget ulovligt og måske handlede med narkotika.

Politiet kørte til værtshuset, hvor politiet fik kontakt til de to mænd. Den ene – en 22-årig mand fra Holbæk – blev fundet i besiddelse af fire stk. Dolol-tabletter, som han ikke havde en recept på at kunne besidde lovligt.

Tabletterne blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lægemiddellovgivningen. Den anden mand var ikke i besiddelse af noget ulovligt og blev derfor ikke sigtet for noget i forbindelse med politiets kontrol af ham.

Bortvisning af uroskabende kvinde – Stationscentret, Roskilde

Kl. 18.39 tilkaldte personalet i et supermarked politiet, fordi en kvinde, som de måske mistænkte for at være en flygtet butikstyv fra dagen før, nu skabte uro i kioskområdet.

Politiet fik kontakt til en 45-årig kvinde fra Roskilde, som ikke kunne mistænkes for at have stjålet fra supermarkedet dagen før. Hun havde råbt ad personalet, som blot ønskede hende bortvist fra supermarkedet. Det foregik uden problemer for politiet, der ikke foretog sig yderligere over for hende.

Butikstyveri – Kystvejen, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 19.04 havde personalet i et supermarked tilbageholdt en udenlandsk mand, som de mistænkte for at have stjålet varer, som han havde gemt i en rygsæk, da han forlod forretningen.

Politiet fik kontakt til en 41-årig mand fra Rumænien, der blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for butikstyveri. Han havde puttet forskellige slags nødder i sin rygsæk til en samlet værdi af mere end 3.200 kr., da han forlod supermarkedet uden at betale for varerne.

Den 41-årige blev afhørt til sagen, som straks blev afgjort med en bøde. Efter betaling af bøden løslod politiet den 41-årige, der slap for et erstatningskrav, da de stjålne nødder kunne leveres uskadte retur til supermarkedet.

Narkokørsel i frakendelsestiden mv. – Dronning Sofies Vej, Roskilde

Kl. 19.53 sigtede politiet en 40-årig mand fra Jyllinge for kørsel i frakendelsestiden i en personbil, som han førte ad Dronning Sofies Vej med både en kvinde og et to-årig barn som passagerer i bilen.

Politiet kunne efterfølgende også mistænke ham for at være påvirket af narkotika under kørslen, idet han havde snøvlende tale og havde rødlige øjne. Han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for narkokørsel, hvorunder han uopfordret oplyste at have taget kokain og røget hash.

Ved visitationen fandt politiet ham i besiddelse af godt et gram hash og en foldekniv, som han medbragte uden at have noget anerkendelsesværdig formål hermed. Disse fund medførte yderligere to sigtelser for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og knivloven.

Den 40-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Den 40-årige var fører af en personbil, som en 39-årig mand fra Brøndby var ejer af. Bilejeren blev efterfølgende sigtet for at have overladt føringen af bilen til en person, der ikke lovligt kunne være fører af bilen, så han kan også forvente at få en bøde for den forseelse.

Politiet har på eget initiativ udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder ud fra en bekymring i forhold til transport af et to-årigt barn i en bil under disse omstændigheder, så barnets hjemkommune kan afgøre, hvorvidt barnet og dets forældre måtte have behov for hjælp eller støtte.

Tyveri fra genbrugsplads / kørsel uden førerret – bil beslaglagt – Navervej, Roskilde

Kl. 21.18 fik politiet en henvendelse fra et alarmfirma om, at to mænd i en varebil var i færd med at stjæle paller fra en genbrugsplads på Navervej.

Politiet kørte til området med flere patruljer, hvoraf en ca. 30 minutter efter anmeldelsen fik kontakt med den pågældende varebil på Københavnsvej i Roskilde.

Bag rattet sad en 46-årig mand fra Herlev, som havde en 33-årig mand også fra Herlev med som passager i varebilen. Begge blev anholdt som mistænkte for tyveriet af pallerne.

Ved nærmere undersøgelse af varerummet på varebilen kunne politiet konstatere, at de stjålne paller var blevet læsset af, inden politiet standsede bilen.

Føreren havde ikke noget kørekort og kunne i øvrigt mistænkes for at være narkotikapåvirket under kørslen og fik udtaget en blodprøve i den anledning. Desuden var han efterlyst af Københavns Vestegns Politi, som ønskede nogle personlige oplysninger fra ham og ville underrette ham om, at han skulle møde i retten på et senere tidspunkt.

I varebilen fandt politiet også tre poser med tre små klumper hash med en samlet vægt på 2,4 gram. Hashen blev beslaglagt som bevis i en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, som den 46-årige blev sigtet for at have overtrådt.

Ved nærmere undersøgelse af førerens personlige forhold viste det sig, at han nu for femte gang inden for de seneste tre år var blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret. Politiet beslaglagde derfor varebilen med henblik på senere konfiskation på grund af de gentagne overtrædelser af færdselsloven.

De to anholdte blev afhørt til de sager, hvori de var blevet sigtet, men begge blev efter endt efterforskning løsladt senere på aftenen. Begge kan dog forvente at høre nærmere fra politiet, og den 47-årige kan forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når straffesagerne og spørgsmålet om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres.

Færdselsuheld – Eriksholmvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 22.15 fik politiet en henvendelse fra en 21-årig mand fra Holbæk, som oplyste, at han var forulykket i en bil under kørsel ad Eriksholmvej.

Den 21-årige havde kørt i østlig retning, da han af ukendte årsager havde påkørt et vejtræ i rabatten.

Bilen blev beskadiget, så den skulle bugseres væk, men den 21-årige sluppet uskadt fra uheldet og uden at involvere andre bilister. Politiet registrerede derfor blot omstændighederne ved uheldet.

Brand i havareret bil – Odsherredvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 22.56 måtte brandvæsnet rykke ud til en bilbrand i en henstillet bil i rabatten på Odsherredvej (rute 21) ved Grevinge.

Branden var ifølge brandvæsnet startet i motorrummet og havde bredt sig til bilens kabine.

Der var ingen til stede ved bilen, og politiet kunne konstatere, at der var opstillet en advarselstrekant i vejsiden som indikation på, at bilen var havareret før brandens opståen.

Politiet har underrettet bilejeren om branden, og vejmyndigheden har fået bugseret bilen væk, så den ikke var til gene for de øvrige trafikanter. Politiet foretog sig ikke videre i sagen, da der ikke var mistanke om noget strafbart.

Bil forulykket og brudt i brand efter spirituskørsel – Ryevej, Sejerø – Kalundborg

Kl. 00.05 blev politiet via alarm 112 underrettet om, at en bil var forulykket på Ryevej, Sejerø, efter at bilen havde påkørt en hæk på en privat adresse.

Sognefogeden på Sejerø blev underrettet herom, hvorefter han på politiets vegne straks tog til uheldsstedet, hvor han fik kontakt til en 22-årig mand fra København.

Den 22-årige var påvirket af spiritus og kunne mistænkes for at have været fører af personbilen på uheldstidspunktet. Sognefogeden foretog derfor formel sigtelse og anholdelse af den 22-årige, der hos øens lokale læge fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol inden sin løsladelse.

Sognefogeden kunne oplyse, at det lokale brandvæsen havde fået slukket branden i bilen, og at der kun var sket skade på bilen.

Den 22-årige kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger. Ingen øvrige trafikanter blev involveret i hans færdselsuheld.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi