Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Gartnervænget, Nykøbing Sj.

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Pulsen, Roskilde
Ellebjergvej, Jyderup

Tyveri fra køretøjer:

Ingen

Færdselsuheld – Roskildevej, Vipperød – Holbæk

Kl. 08.26 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, idet en bilist var forulykket og havde påkørt et autoværn.
Det viste sig, at en 28-årig kvinde fra Vipperød under kørsel i en personbil ad Roskildevej mod syd ud for sidevejen Maglemosevej var kørt uden for kørebanen og ud mod højre, så hun havde påkørt et opstillet autoværn. Påkørslen var sket på en sådan måde, at bilen dels havde revet 50-60 meter autoværn op, dels var bilen blevet kilet fast i det nu ødelagte autoværn.

Politiet fik derfor tilkaldt det lokale redningsberedskab til at tage sig af udstrømmende væsker fra den forulykkede bil, som et bjærgningsselskab skulle løfte fri fra autoværnet. Endvidere underrettede politiet vejmyndigheden om beskadigelserne på autoværnet, så sikkerheden igen kunne reetableres. Redningsarbejdet betød afspærring af den sydgående kørebanehalvdel frem til kl. ca. 10.31.

Den 28-årige kvinde havde et barn med i bilen, og begge slap uskadte fra uheldet. Kvinden kunne oplyse om årsagen til uheldet, at hun havde været uopmærksom et kort øjeblik i forbindelse med opsamling af en sut i bilen.

Kørsler i frakendelsestiden – Viby Sj. (Roskilde) / Solrød Strand

Inden for 12 minutter standsede færdselspolitiet ikke mindre end to bilister, der dermed blev afsløret i at køre bil, selv om føreren i forvejen var frakendt kørekortet.

Kl. 09.38 blev en 46-årig mand fra Ishøj sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, da han blev standset i en personbil på Ørstedvej, Viby Sj.
En 37-årig mand fra Herfølge blev også sigtet for den overtrædelse af færdselsloven, da færdselspolitiet standsede ham som fører af en personbil på Trylleskov Alle, Solrød Strand.

Begge sigtede vil snarest høre nærmere fra politiet, når sagerne mod dem skal afgøres.

 

Butiksmedarbejder befølt bagpå ved butikstyveri – Pogebanken, Herfølge – Køge

Kl. 11.13 anmeldte personalet i et supermarked, at en mandlig kunde, der havde forladt stedet, dels havde befølt en 21-årig kvindelig medarbejder på bagdelen, dels havde stjålet en kage og ødelagt en blomst i forbindelse med tyveri fra forretningen.

 

Politiet kørte til supermarkedet og fik afhørt den kvindelige medarbejder, der var noget chokeret over butikstyvens handlinger. Endvidere fik politiet klarlagt, at butikstyven havde stjålet en kage til en værdi af 18 kr. fra brødskabet samt i forbindelse med personalets bortvisning af ham ødelagt en blomst til en værdi af 29 kr.

 

Personalet var bekendt med mandens identitet, idet han var stamkunde i supermarkedet, så politiet kørte efterfølgende ud til en 33-årig mand fra Herfølge. Han blev sigtet for både blufærdighedskrænkelse i forhold til den kvindelige medarbejder og for butikstyveri af både kagen og blomsten, som han ødelagde. Politiet henvender sig igen til ham, når sagerne mod ham skal afgøres.

 

Lastbil tabte tagplader på motorvejen – Køge Bugt Motorvejen - Solrød/Greve

kl. 13.27 kørte en færdselsbetjent på Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Greve, da han bemærkede at der var tabt nogle store tagplader i stål i 3. og 4. vognbane. Det regnede kraftigt og der var tiltagende myldretidstrafik. Betjenten slog alarm for at få motorvejen spærret akut og for at få hjælp frem til at fjerne tagpladerne.

Længere fremme i nødsporet holdt både en personbil og en varebil i nødsporet med havariblinket tændt. Omkring 500 meter fra de tabte plader holdt en lastbil med havariblinket tænkt, og chaufføren var ved at fastsurre noget gods på lastbilens lad. Færdselsbetjenten tog kontakt til lastbilchaufføren, som netop skulle til at køre fra stedet. Flere patruljer kom frem og afhørte førerne af de havarede køretøjer, som viste sig at være punkteret som følge af påkørsel af tagpladerne.

Lastbilchaufføren, en 61-årig mand fra København, havde konstateret, at han havde tabt i alt fire tagplader ud af de i alt 24 plader han transporterede. Chaufføren var blevet opmærksom på, at han havde tabt noget, da en bilist havde gestikuleret til ham. Så han holdt ind til siden for at surre godset fast.

Den 61-årige chauffør blev sigtet for ikke at sikre sit gods, så der opstod stor fare for de øvrige trafikanter. Politiet skal nu have afklaret, om den 61-årige også skal sigtes for ikke at have opfyldt sine forpligtelser som part i et færdselsuheld, idet han ikke slog alarm eller advarede nogen om den farlige situation.

Heldigvis kom ingen personer noget til i forbindelse med den meget farlige situation, som kunne være gået grueligt galt. Politiet arbejder nu på at afdække omfanget af de skader på køretøjer, som de tabte tagplader forårsagede. Den 61-årige kan forvente, at sagen ud over en bøde kan få konsekvenser for hans kørekort.

 

Falsk bankmand på spil – Strøby Egede, Køge - Stevns

Kl. 13.40 anmeldte pårørende til en 88-årig kvinde fra Strøby Egede, at den 88-årige var blevet ringet op af en fremmed mand kl. ca. 12.00. Manden havde i telefonen oplyst at være fra hendes bank, som henvendte sig, fordi der uberettiget var hævet 15.000 kr. fra hendes bankkonto. Hun skulle derfor have udskiftet sit betalingskort, som straks ville blive afhentet på hendes bopæl.

Den fremmede mand i telefonen havde pointeret, at den 88-årige den næste halve time ikke måtte ringe til nogen, da ”banken” skulle kunne komme i kontakt med hende.
Herefter dukkede en mand op og afhentede hendes betalingskort som aftalt, og efterfølgende kunne den 88-årige konstatere, at der nu uberettiget var hævet 15.000 kr. fra hendes bankkonto og ikke tidligere som oplyst af manden i telefonen.

Den falske bankmand, der afhentede betalingskortet, blev beskrevet som: mand, 25-30 år, 175-180 cm høj, almindelig af bygning, lys hudfarve, kort brunligt hår, iført mørk vindjakke og i øvrigt dansktalende.

En patrulje blevet sendt til den 88-åriges bopæl for at afhøre hende nærmere om detaljerne i hændelsesforløbet og for at få undersøgt, om der måtte være eventuelle tekniske spor ved hendes bopæl til brug for identifikation af den falske bankmand.

Politiet har optaget endnu en anmeldelse om denne type af bedrageri over for især ældre personer, der bliver overtalt til at udlevere et eller flere betalingskort ud fra en opdigtet historie, som bliver præsenteret for dem ofte i forbindelse med et forudgående telefonopkald.

Opfordringen fra politiet lyder på at tage en snak med ældre familiemedlemmer om, hvad man kan og skal gøre, såfremt nogen uopfordret henvender sig med en historie, som man bør være særdeles skeptisk over for.

Færdselsuheld – Stevnsvej, Strøby Egede, Køge – Stevns

Kl. 15.20 rykkede politiet ud for at registrere et færdselsuheld, idet to bilister havde strejfet hinanden.

En 73-årig mand fra Store-Heddinge var kørt i en personbil ad Stevnsvej mod syd, da han mødte en anden personbil, der af en 21-årig mand fra Aalborg blev ført i nordlig retning.Da de to bilister passerede hinanden ud for Trekronervej, var de kommet så tæt på hinanden, at de to bilisters venstre sider af køretøjerne strejfede hinanden. De slap begge uskadte herfra, og der var kun mindre alvorlige skader på de to biler.

Unge butikstyve stjal Pokemon-kort – Bredgade, Kalundborg

Kl. 19.25 anmeldte personalet i supermarkedet Føtex, at to drenge var tilbageholdt som mistænkte for at have stjålet Pokemon-kort.
Politiet kørte til stedet og fik kontakt til to drenge på 12 og 14 år fra Kalundborg, som i første omgang havde fået udleveret to pakker Pokemon-kort af personalet, hvorefter de havde forladt butikken uden at betale efterfølgende.

Drengene var igen kommet ind og havde bedt om yderligere tre pakker Pokemon-kort, som personalet senere så, at drengen forsøgte at gemme i deres tøj – formentlig i den hensigt at forlade butikken uden at betale. Drengene havde fået i alt fem pakker Pokemon-kort udleveret til en samlet værdi af 1.125 kr.

De to drenge blev kørt til politistationen i Kalundborg, hvortil både de sociale myndigheder og deres forældre blev kaldt til, så de kunne overvære afhøringen og bekymringssamtalen med dem.Politiet kunne ikke sigte dem for tyveri, fordi de begge er under den kriminelle lavalder på 15 år, men de sociale myndigheder vil nu kigge nærmere på, hvad der kan gøres for at undgå, at de igen begår noget ulovligt.

Færdselskontrol på Vestsjælland – fem narkobilister gik i fælden.

Torsdag eftermiddag lavede politiet en færdselsindsats i Holbæk kommune i området omkring Kvanløse, Svinninge, Gislinge og Jyderup. Også Vig i Odsherred fik besøg af politiet. Omkring 200 biler blev standset i rutinekontrollen, der foregik mellem kl.13.00-20.30.

Hele seks narkobilister og en spiritusbilist blev anholdt, og de måtte alle aflevere en blodprøve. Fire kørte selvom de ikke havde et kørekort og en selvom han var frakendt førerretten. To bilejere blev sigtet for at låne bilen ud til en person uden kørekort.

13 bilister anvendte håndholdt mobiltelefon, ni anvendte ikke sele, syv havde ikke styr på lygteføringen, fem havde glemt kørekortet og fire kørte med tågelys. To havde tildækket nummerpladen og en svingede til venstre, hvor det ikke var tilladt. En bilist blev sigtet for ikke at have sikret sit køretøj, da bilen blev efterladt i tomgang. En knallert blev indbragt, da den kunne køre væsentligt stærkere end de tilladte 30 km/t. Føreren blev sigtet for at køre på en konstruktivt ændret knallert. Den skal nu udmåles på rullefelt, som kan fastslå den præcise tophastighed.

Narkobilister:
Kl. 13.35 – Kalundborgvej/Dyremosevej i Jyderup: Varebil standset på vej i nordlig retning. Føreren, en 39-årig mand fra Odsherred blev testet positiv for methamfetamin.

Kl. 13.40 – Kalundborgvej i Holbæk. En varebil blev stoppet ved en tankstation. Bag rattet sad en 24-årig mand fra Greve, der blev testet positiv for euforiserede stoffer i en narkometertest.

Kl. 14.13 – Skovvejen i Knabstrup, Mørkøv. En 35-årig mand fra Holbæk kørte i en personbil mod øst, da betjentene vinkede bilen ind rutinemæssigt. Føreren viste positiv for amfetamin ved en narkometertest. Han var desuden frakendt førerretten i ti år efter en dom i et større sagskompleks omhandlende narkokørsel og fareforvoldelse i en stjålet bil.
Den 35-årige blev sigtet for kørsel i frakendelsestiden, og da bilen var en den 35-årige havde lånt, blev bilens ejer sigtet for at overlade den 35-årige bilen, selvom han ikke havde et gyldigt kørekort.

Kl. 16.40 – Ringstedvej i Kvanløse. En personbil blev stoppet på vej i nordlig retning. Føreren blev testet med narkometeret, der viste positiv for amfetamin.

Kl. 18.20 Holbækvej i Vig. Lige nord for Torvesvinget stoppede betjentene en 36-årig mand fra Odense, som kørte bil, selvom han var narkopåvirket.

Kl. 18.26 Katrinedal i Svinninge. En 58-årig mand fra Holbæk blev anholdt og sigtet for spirituskørsel i en varebil.

De anholdte blev alle løsladt efter en blodprøveudtagelse, som politiet nu afventer resultatet af, hvorefter de sigtede vil høre mere i deres sag. Resultatet af dagens færdselsindsats bekræfter det billede som i øvrigt tegner sig i politikredsen. Der er en markant stigning i sager om narkokørsel i forhold til sager om spirituskørsel.

 

Færdselsuheld / Narkokørsel – Holbækmotorvejen, Roskilde

Kl. 00.57 fik politiet en melding via alarm 112 om, at en bil var forulykket i det vestgående spor på motorvejen ved Roskilde.

En patrulje kunne kort efter konstatere, at en 18-årig mand fra Kalundborg under kørslen af ukendte årsager havde påkørt autoværnet og en stolpe. Han var sluppet uskadt fra uheldet, som måske kunne være forårsaget af hans påvirkning af narkotika.

En rutinemæssig narkometertest afslørede, at den 18-årige kunne være påvirket af kokain under kørslen, så i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik han udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Ingen øvrige trafikanter blev involveret i ulykken, hvor den 18-årige vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

 

 

OPFØLGNING

 

Kærestes bil endeligt konfiskeret

Tirsdag blev der afsagt dom i en sag om konfiskation af en bil tilhørende tredjemand. Bilen tilhørte en 24-årige kvinde fra Gladsaxe, som gentagne gange havde lånt sin bil ud til sin kæreste, som ikke havde et gyldigt kørekort. Den 24-årige mand fra Gladsaxe blev stoppet på Cementvej i Solrød i december 2020, hvor han blev sigtet for kørsel uden førerret. Det var femte gang inden for samme år, at den 24-årige mand blev sigtet for kørsel uden førerret i sin kærestes bil. På den baggrund beslaglagde politiet bilen. Siden har den 24-årige mand i 2021 fået dom i et omfattende sagskompleks, som indeholdt flere sager om spirituskørsel, narkokørsel og kørsel uden førerret, der blandt andet udløste 10 år ubetinget frakendelse af førerretten frem til år 2031.

Sagen er nu afgjort ved Retten i Roskilde, hvor dommeren besluttede, at kvindens bil, en BMW personbil, skulle endeligt konfiskeres. Retten begrundede afgørelsen med, at kvinden havde ladet bilnøglerne ligge frit tilgængeligt for hendes kæreste, og at hun ikke havde iværksat effektive foranstaltninger for at sikre, at han ikke fortsat kørte i bilen uden kørekort. For at sikre yderligere strafbare handlinger fandt retten det nødvendigt at konfiskere bilen.

Denne artikel er skrevet af Michael Juul Sørensen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Flere artikler