Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ved Skoven, Holbæk
Munkeageren, Køge
Dortheavej, Jyllinge
Humlevej, Jyllinge
Hans Olsensvej, Greve
Egesvinget, Jyllinge
Kongebakken, Roskilde

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Blålyngvej, Nykøbing Sjælland
Baldershøj, Veddinge, Fårevejle

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

 

Tyveri fra køretøjer:

Herslevvej, Roskilde
Industrivej, Køge

 

Fredag – lørdag

 

Nærpoliti på knallertkontrol - Kalundborg

Kl 07.30 var nærpolitiet fra Kalundborg mødt op ved Hvidebækskolen i Kalundborg, efter at flere borgere i området har beklaget sig over, at der blev kørt på ulovlige knallerter. Nærpolitiet var i dagens anledning taget på arbejde i civilt tøj og kunne derfor i ro og mag konstatere, hvilke unge, der muligvis havde et forklaringsproblem. En ung fyr nåede tilsyneladende at bemærke – trods det civile tøj – at nærpolitiet var på stedet, for han valgte at køre forbi skolen og komme gående retur til fods. Det lykkedes ham dog ikke at snyde politiet, så han fik besked på at hente sin knallert igen, og den blev efterfølgende på det medbragte rullefelt testet til at kunne køre 41 km/t. I alt syv unge fra skolen blev hentet ud fra klasserne og bedt om at tage deres knallerter frem, så de kunne komme på rullefeltet. Fire af knallerterne blev målt til at kunne køre for stærkt og der blev derefter taget kontakt til de unges forældre. De sigtede kan forvente en bøde i sagen.

 

Færdselsuheld – Holmeagervej, Greve

Kl 09.01 skete der et uheld, da en personbil ført af en 39-årig kvinde fra Greve med lav fart ville svinge til venstre. Bilen blev ramt i venstre side af en bagfrakommende bil, der netop havde foretaget en overhaling. Bilen var ført af en 19-årig mand fra lokalområdet. Flere ambulancer blev sendt til stedet, og det var nødvendigt at klippe kvinden fri fra hendes bil. Både den 39-årige og den 19-årige blev efterfølgende kørt til behandling på sygehuset. Begge slap dog heldigvis fra ulykken uden alvorlige skader. En bilinspektør skal nu klarlægge, hvordan ulykken skete, herunder hvor stærkt den 19-årige kørte i forbindelse med uheldet.

 

Ville stikke af fra politiet – Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl 11.15 standsede politikredsens operative forebyggere en bil ført af en 28-årig mand fra den københavnske vestegn. Manden forsøgte i første omgang at køre fra patruljen. Ved vandrehjemmet smed han bilen og forsøgte at stikke af til fods. Politifolkene fik dog løbet ham op og anholdt den 28-årige. De kunne efterfølgende konstatere, at der i bilen lå cirka fire gram hash. Manden var desuden frakendt førerretten for bestandigt. Han havde et par tusinde kroner på sig, som blev taget til at dække en del af hans udgifter til det offentlige, og samtidigt blev bilen beslaglagt, da han havde kørt gentagene gange uden kørekort. Da der var mistanke om, at manden var påvirket af cannabis, blev der samtidigt udtaget blodprøve. Når resultatet af blodprøven kommer, vil han høre mere i sin sag. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

 

Færdselsuheld – Frederiksborgvej, Gundsømagle, Roskilde

Kl 14.42 skete der et uheld, da en 63-årig mand fra Midtsjælland kom kørende mod syd, men pludseligt ramte frontalt ind i en modkørende bil ført af en 37-årig kvinde fra Nordsjælland. I kvindens bil, der derefter røg ned i grøften og væltede om på taget, befandt sig også en 13-årig dreng den nordlige del af Roskilde. Kvinden blev hårdt kvæstet ved ulykken. De to øvrige slap med mindre skader. Da der var mistanke om spirituskørsel, blev der udtaget blodprøve af den 63-årige. Der blev tilkaldt bilinspektør til stedet for at undersøge ulykkesstedet nærmere.

 

Spirituskørsel – Skovvejen, Regstrup, Holbæk

Kl 16.23 kørte en 24-årig mandlig lastbilchauffør galt, da han var på vej mod vest ad Skovvejen. Højre hjulpar kom ud i rabatten og vogntoget kørte derfor i grøften. Der blev tilkaldt skiltevogn for at afspærre strækningen, mens lastvognen blev bjærget. Lastbilchaufføren slap uden større skader, men da der var mistanke om, at han påvirket af spiritus, blev der udtaget en blodprøve på ham.

 

Færdselsuheld – Jersie Hallen, Solrød Strand

Kl 17.58 blev en 63-årig mand fra lokalområdet fundet liggende på jorden med skader i hovedet. Få meter fra ham lå hans cykel. Da den første patrulje kom frem, kunne de konstatere, at manden ikke havde vejrtrækning og der blev derefter givet førstehjælp til ham og det lykkedes at få manden til igen at trække vejret selv. Han var så hårdt tilskadekommen, at han med lægehelikopter blev fløjet til sygehuset, hvor manden pt er uden for livsfare. Der er indtil videre ikke noget, der tyder på, at nogen har påkørt manden, men omstændighederne omkring uheldet bliver nu undersøgt nærmere.

 

Graffiti malere anholdt med narko og pistol – Hundige Station, Greve

Kl 21.12 ringede en person ind og oplyste, at der i S-toget stod to personer og røg. De to havde udøvet hærværk ved at skrive på væggene i toget med sort sprittusch. En patrulje kom frem og fik anholdt to mænd på 38 og 22 år fra Bornholm og København, hvoraf den ene erkendte hærværket, men den anden nægtede.

Den 38-årige mand blev under visitation fundet i besiddelse af en pistollignende genstand med plads til en enkelt kugle, fem pølsemandsposer med hvert 1 gram amfetamin, fem poser med i alt 2 gram hash. Han blev sigtet for at overtræde våbenloven og lov om euforiserende stoffer, og de ulovlige ting blev beslaglagt. Politiet indsendte pistolen til nærmere undersøgelse, for at afklare hvilken type våben der er tale om, og hvor vidt der er tale om et skarpt skydevåben.

De to mænd fik lov til at gå efter endt afhøring. De vil høre mere fra politiet i sagerne senere, og kan forvente et erstatningskrav for afrensningen af graffitien.

 

Unge lavede hærværk på valgplakater – Bogøvej, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 21.44 blev en hundepatrulje sendt til Kirke-Såby, hvor en gruppe unge drenge var set hive flere valgplakater ned og smide dem i vejkanten. Da patruljen kom frem stak en gruppe drenge af, men den ene unge mand stoppede, da en politihund indhentede ham. Den unge mand blev ikke bidt, men politihunden bevogtede ham indtil betjentene nåede frem. Politiet fik fat i ialt seks drenge på 14-16 år fra Hvalsø, som nægtede at have forøvet hærværket.

Det var ikke muligt for patrulje at fastslå, om nogen af de unge stod bag hærværket af valgplakaterne, som tilhørte forskellige partier. Patruljen kontaktede de unges forældre, som blev orienteret om episoden. Herefter fik drengene lov til at gå, men der blev ikke anmeldt yderligere hærværk i området.

 

 

Lørdag – søndag

 

Mange blitzet af fotobil – Roskildevej/Maglemosevej, Vipperød, Holbæk

Lørdag formiddag var politiets ATK-bil – automatisk trafikkontrol på hastighedsmåling på Roskildevej/Maglemosevej mod nord i Vipperød mellem kl. 09-19-12.49. Mange borgere er generede at for hurtig kørsel på denne strækning, og dagens kontrol viste også behovet for måling netop her.

Det er tilladt at køre 60 km/t på strækningen, men mange kørte for stærkt. 97 bilister blev blitzet og 19 kørte mere end 30% for stærkt, så de både får en bøde og et klip. En bilist kørte hele 100 km/t og bilisten kan derfor forvente en betinget frakendelse af førerretten og en bøde på 4200 kr. Alle om kører til et klip eller højere vil foruden bøden også blive opkrævet 500 kr til Offerfonden. De penge går blandt andet til ofre for trafikulykker.

 

Solouheld – Hestehavebakken, Kalundborg

Kl. 21.59 skete et solouheld, hvor en bilist kørte af vejen på grund af glat våd vej og endte i en hæk. En ambulance blev sendt til stedet, hvor den 19-årige mand fra Kalundborg, som førte bilen, blev tilset. Han var uskadt, og politiet registrerede uheldet.

 

Uro i nattelivet – Jernbanegade, Roskilde

Natten til søndag kl. 03.40 var en hundepatrulje tilkaldt til uro foran et diskotek, hvor en 23-årig mand fra København var blevet tilbageholdt, da politiet mistænkte, at han kunne være i besiddelse af euforiserende stoffer. Under visitationen blev den 23-årige ved med at sætte sig til modværge, og forsøge at rive sig løs og benytte sin mobiltelefon. Han blev derfor anholdt og lagt i håndjern. Politiet fandt ingen narko på ham, men han blev sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

En 30-årig kvinde fra Roskilde blandede sig også i politiets arbejde og nægtede at forlade stedet. Hun blev sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen. De to anholdte blev taget med til politistationen til afrusning, hvor de blev løsladt senere på morgenen. De kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagen.

 

Narko og spirituskørsler

Kl. 13.45 på Dyndetvej i Borup - Køge. En 41-årig lokal mand sigtet og anholdt for narkokørsel efter en positiv narkometertest viste udslag for hash.

Kl. 16.56 Kisserupvej i Udby, Holbæk. En 66-årig mand fra Holbæk fik udtaget en blodprøve, da han kørte en personbil med en promille over det tilladte.

Kl.02.00 på Hårlev Stationsvej, Hårlev på Stevns blev en 20-årig mand fra Hårlev sigtet og anholdt for narkokørsel, da han havde erkendte at have røget hash.

Kl. 02.55 på Holbækmotorvejen, Roskilde ved tilkørselsrampen til Lindenborgvej blev en 35-årig mand fra Polen stoppet i spirituspåvirket tilstand. Han blev stoppet fordi han talte i håndholdt mobiltelefon, men endte med at blive anholdt for at få udtaget en blodprøve.

De blev alle løsladt efter at have fået udtaget en blodprøve. Nu venter politiet på resultatet, hvorefter de vil høre mere i deres sager.

 

Færdselsuheld – Tune Bygade, Tune –Greve

Kl. 01.03 kørte en 20-årig mand fra Kværkeby op bag i en forankørende på Tune Bygade i Tune. Den forreste bil, med en 19-årig mand fra Haslev bag rattet, bremsede op for en fartdæmpende foranstalt. Den 20-årige i bilen bagved nåede ikke at bremse, men kørte op bag i den 19-åriges bil ved lav hastighed. Politiet registrerede uheldet, hvor ingen af parterne kom noget til.

 

Bilist kørte galt ved barnevogn – Københavnsvej, Roskilde

Kl. 20.13 kørte en 18-årig mandlig bilist fra Hedehusene af uvisse årsager galt på Københavnsvej ud for nr. 72. Bilisten påkørte kantstenen, og fortsatte videre ind i et busstopskilt og endte på cykelstien, hvor bilen ramte en lygtepæl. Føreren af bilen stak i første omgang af efter uheldet af fra stedet, men kom efterfølgende tilbage til stedet. Han var uskadt, men blev tilset i ambulance.

Tæt ved busstoppestedet stod en yngre kvinde med et sovende barn i barnevogn, da uheldet skete. Heldigvis blev kvinden eller barnevognen ikke ramt ved uheldet, som sket få meter fra dem. Kvinden var rystet, da hun blev afhørt af patruljen.

Ledningerne var blotlagte på den nedlagte lygtepæl, så politiet tilkaldte el-selskabet til udbedre skaderne. Politiet optog rapport om uheldet, og den 18-årige kan forvente at høre mere fra politiet i sagen senere.

 

 

Søndag - mandag

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen – Køge

Kl. 08.20 standsede en patrulje en personbil, som kom kørende i nordgående retning på Køge Bugt Motorvejen. Patruljen mistænkte, at manden, som er 38 år og fra Ishøj, var påvirket af narkotika, hvilket et narkometer bekræftede. Manden blev sigtet for forholdet og var kortvarigt anholdt, mens han fik udtaget en blodprøve. Manden blev herefter løsladt og vil høre nærmere, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

 

Nabostridigheder og anmeldelse om gevær – Slagterivej, Køge

Kl. 08.57 fik politiet en anmeldelse om, at to mænd fra samme ejendom havde en uoverensstemmelse, og at den ene mand var i besiddelse af et gevær. På grund af anmeldelsen om våben, tog politiet ingen chancer og kom talstærkt frem til adressen. Her anholdt politiet en 58-årig mand og ransagede hans lejlighed og fandt geværet, som viste sig at være et hardball gevær samt en totenschlæger, som politiet beslaglagde. Manden blev anholdt og sigtet for trusler og for overtrædelse af våbenloven. Den 58-årige blev afhørt af politiet og blev efterfølgende løsladt, da der ikke var grundlag for at fremstille ham i grundlovsforhør. Manden er fortsat sigtet og vil på et senere tidspunkt få afgjort sagen.

 

Bilist påkørte forankørende – Ringstedvej, Holbæk

Kl. 11.36 skete et uheld med to involverede biler. En 63-årig mand fra Holbæk kørte ad Ringstedvej mod nord og bremsede ned på grund af den forankørende trafik. Bilisten bag den 63-årige – en 45-årig kvinde fra Stenlille – var et øjeblik uopmærksom og overså derfor, at den 63-årige bremsede. Den 45-årige kvinde påkørte derfor den 63-åriges bil bagfra. Der skete ringe materiel skade ved sammenstødet og ingen personskade. Politiet optog rapport til sagen.

 

Brand – Morreskovvej, Gevnø, Store Heddinge – Stevns

Kl. 13.20 modtog politiet en anmeldelse om en brand i en landejendom. Branden var opstået omkring et fyrrum og en lade, hvor der var ild på loftet. Inden politi og brandvæsen nåede frem, var det lykkedes for husets beboere at få slukket det meste af ilden. Brandvæsnet fik slukket ildebranden helt, der formentlig var opstået på grund af varmeudvikling fra en skorsten, som havde antændt etageadskillelsen i laden. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.

 

Mand sigtet for spirituskørsel – Ejbovej, Bjæverskov – Køge

Kl. 16.01 standsede politiet en varebil, som kom kørende af Ejbovej i østlig retning, med henblik på at foretage en rutinemæssig kontrol. Politiet mistænkte at føreren af bilen – en 70-årig mand fra Lille-Skensved – var påvirket af alkohol, hvilket patruljebilens alkometer også gav udslag for. Manden blev sigtet for spirituskørsel og var anholdt kortvarigt, mens han fik udtaget en blodprøve. Sagen afgøres, når politiet har modtaget resultatet af blodprøven.

 

Kvinde sigtet for kørsel uden førerret for 9. gang – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 16.41 standsende politiet en personbil, som blev ført af en 26-årig kvinde fra Nordsjælland. Kvinden blev sigtet for kørsel uden førerret. Da det er 9. gang inden for 3 år, at kvinden bliver sigtet for kørsel uden førerret, besluttede politiet at beslaglægge kvindens bil. Kvinden erkendte at have ført bilen, og hun ønskede beslaglæggelsen forelagt retten. En dommer skal nu tage stilling til beslaglæggelsen af bilen, som er i politiets varetægt, indtil sagen er afgjort.

 

Mand på taget ville lave Halloween-løjer – Algade, Roskilde

Kl. 18.15 fik politiet en anmeldelse fra en 82-årig mand om, at der befandt sig en maskeret mand befandt sig på et tag. Politiet kom frem til stedet for at undersøge forholdet nærmere og fik kontakt til en 35-årig mand fra Herlev, som blev beordret ned fra taget for at forklare politiet, hvad han havde gang i. Manden forklarede, at han var i gang med at lave Halloween-løjer. Politiet kørte derefter videre til andre opgaver.

 

Efterlyst mand kom ikke ud at rejse – Københavns Lufthavn, Kastrup – Tårnby

Kl. 18.25 blev politiet kontaktet af Københavns Lufthavn, som stod med en 39-årig mand fra Hørve, som gerne ville ud at rejse, men som er efterlyst af fogedretten. Manden protesterede og hævdede, at han allerede havde betalt det beløb, han skylder, men dette fremgik ikke i SKATs systemer. Derfor blev manden anholdt, og han vil blive fremstillet for fogedretten mandag den 31. oktober 2022.

 

Narkokørsel – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 18.42 anholdt og sigtede politiet en 21-årig mand fra Stenlille for kørsel i narkopåvirket tilstand. Manden fik udtaget en blodprøve og blev derefter løsladt. Sagen afgøres, når politiet modtager resultatet af blodprøven.

 

Påvirket bilist påkørte lastbil – Odsherredvej, Grevinge – Odsherred

Kl. 05.36 kontaktede et vidne politiet, da hun havde passeret et uheld på Odsherredvej. Politiet kom frem til ulykkesstedet, hvor vidnet – en 54-årig kvinde fra Roskilde – forklarede, at en personbil, som kom kørende i nordgående retning, havde passeret vidnets bil og havde gjort sig uheldigt bemærket ved at køre meget tæt på vidnets bil. Vidnet forklarede, at bilen derefter fortsatte frem og ud af vidnets synsfelt. Kort tid efter fik vidnet igen øje på bilen, som nu var forulykket.

 

Foran den forulykkede bil holdt en lastbil. Det viste sig, at personbilen var kommet i slinger under kørslen og havde ramt lastbilen, ført af en 55-årig mand fra Taastrup – som ligeledes kom kørende i nordgående retning. Derefter havde personbilen påkørt midterautoværnet. Politiet kunne konstatere, at føreren af den forulykkede personbil – en 21-årig mand fra København – lugtede af alkohol. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og var anholdt i forbindelse med, at han fik taget en blodprøve og derefter blev han løsladt, Vejen var spærret i forbindelse med, at der blev ryddet op efter uheldet. Den 21-årige vil høre nærmere, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.


Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi