Nyt fra Vipperød i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Vipperød er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandmarken, Karlslunde
Kikhøjparken, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Tjørnholmvej, Solrød Strand
Seminarieparken, Holbæk
Møllebjergvej, Hvalsø
Gyrstinge Bygade, Gyrstinge, Ringsted
Dragerupvej, Dragerup, Holbæk

Tyveri fra køretøjer:

Munkholmvej, Bredetved, HolbækFærdselsuheld – Sorøvej, Ugerløse – Holbæk

Kl. 09.37 rykkede politiet ud til Sorøvej lige syd for Ugerløse, hvor en bilist var blevet impliceret i et færdselsuheld. Modparten var imidlertid kørt fra stedet uden at give sig til kende efter et mindre sammenstød, der var sket få minutter tidligere.

Politiet fik ved uheldsstedet kontakt til en uskadt, men chokeret 73-årig mandlig bilist fra Tølløse, hvis bil havde en skade på sit venstre sidespejl.

Den 73-årige bilist kunne oplyste, at han under kørsel ad Sorøvej i sydlig retning pludselig opdagede en modkørende personbil, der i forbindelse med overhaling af flere biler befandt sig i hans kørebanehalvdel.

For at undgå et frontalt sammenstød trak den 73-årige skyndsomt ud mod højre, samtidig med at den modkørende trak tilbage mod det nordgående spor på Sorøvej. Til trods herfor ramte de bilers venstre sidespejle hinanden med et højt brag til følge.

Den overhalende bilist fortsatte sin kørsel i nordlig retning uden at standse, hvorfor politiet nu har optaget rapport om sagen i et forsøg på at få identificeret den flygtede bilist. Ifølge vidner var den flygtede bilist kørende i en sølvgrå, større personbil i forbindelse med overhaling af en stribe personbiler med en skraldebil forrest under kørslen i nordgående retning ad Sorøvej syd for Ugerløse. Vidner til den foretagne overhaling må gerne kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Færdselsuheld – Hjortholmvej, Vipperød – Holbæk

Kl. 15.01 var to personbiler stødt sammen på Hjortholmvej ved indkørslen til en pendlerparkeringsplads, så to ambulancer var blevet sendt til stedet.

Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødet, der havde medført mindre skader på de to involverede personbiler.

En 85-årig kvinde fra Tølløse foretog som fører af en personbil ad Hjortholmvej i østlig retning en nedbremsning for en forankørende personbil, der også havde nedsat hastigheden forud for en svingning til venstre.

En 44-årig mand fra Tølløse opdagede som fører af en personbil i samme retning den forankørendes nedbremsning for sent, så han påkørte bagenden af den 85-åriges bil.

Politiet registrerede ud fra disse omstændigheder blot parterne og køretøjerne i sammenstødet.

Kvinde færdes på jernbanesporene – Jernbanegade, Roskilde

Kl. 18.12 fik politiet en henvendelse med en bekymring for en 23-årig kvinde, som måske kunne finde på at gøre med skade på selv og derfor kunne finde på at søge mod togstationen i Roskilde.

Patruljer kørte til togstationen, hvor politiet fik standset togtrafikken, da kvinden løb rundt på jernbanesporene, men kl. ca. 18.30 havde politiet fået fat på hende, så togtrafikken kunne genoptages.

Kvinden blev vurderet af en læge, der vurderede, at kvinden skulle indlægges på et hospital på grund af sin mentale tilstand. Hun blev derfor indlagt på et sygehus i Roskilde til fornøden omsorg og behandling.

Færdselsuheld / mistanke om narkokørsel – Næstvedvej, Ringsted

Kl. 18.20 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist netop var forulykket og kørt ned i grøften, uden at andre bilister var blevet involveret.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en 19-årig mand fra Slagelse, som var forulykket under kørsel i en personbil i sydlig retning ad Næstvedvej på en vejstrækning, hvor højst tilladte hastighed er 80 km/t.

Den 19-årige var sluppet uskadt fra uheldet, men politiet undersøgte hans personbil nærmere og fandt i bilen noget hvidligt pulver, som kunne mistænkes for at være narkotika. Pulveret blev beslaglagt til nærmere undersøgelse i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Politiet mistænkte på den baggrund den 19-årige for at kunne være påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Politiet afventer nu analyseerklæringen, før den 19-årige hører nærmere til sagen.

Færdselsuheld / spirituskørsel – Tinghulevej, Højby Sj. – Odsherred

Kl. 19.36 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist var forulykket på Tinghulevej tæt på sidevejen Golfkrogen i Højby Sj.

Politiet fik på uheldsstedet kontakt til en spirituspåvirket, 53-årig mand fra Maribo, der var uskadt efter uheldet. Der var ingen øvrige trafikanter involveret i uheldet, hvorved den 53-åriges bil var havnet i en grøft af ukendte årsager.

Den 53-årige blev sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Når analyseerklæringen foreligger, vil den 53-årige høre nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Bilen ville blive fjernet ved den 53-åriges egen foranstaltning, da den ikke umiddelbart var til ulempe for trafikken.

Snydt af telefonbedrager – Roskilde

Kl. 19.49 anmeldte pårørende til en 83-årig kvinde fra Roskilde, at den 83-årige var blevet fuppet til at udlevere sit dankort, som efterfølgende er blevet misbrugt til en kontanthævning.

Den 83-årige var kl. ca. 17.40 blev ringet op af en fremmed kvinde, der oplyste at være ansat i Nordea. Den falske bankmedarbejder oplyste, at der var misbrug på den 83-åriges konti i banken, så hendes dankort med tilhørende PIN-kode skulle udleveres, så misbruget kunne stoppes.

Kort efter dukkede en fremmed mand op ved den 83-åriges bopæl og fik udleveret dankortet, der efterfølgende blev misbrugt til hævning af 15.000 kr. i en pengeautomat.

Den mand, der afhentede dankortet, blev beskrevet som spinkel af bygning, brun i huden, iført mørk jakke med lange ærmer og mørke bukser.

Politiet har oprettet en sag om bedrageri og vil forsøge at få identificeret de to falske bankmedarbejdere, så de kan blive stillet til ansvar for deres aktiviteter.

Det gode råd ved uventede opkald fra f.eks. banken eller myndigheder fra personer, der kræver personlige oplysninger eller f.eks. betalingskort udleveret er at spørge efter navn og arbejdsplads, så en kontrolopringning til arbejdspladsen via hovedtelefonnummeret kan foretages. Et kontrolopkald vil ofte afsløre, at der er tale om et fupopkald fra en person, der ikke er ansat det pågældende sted.

Færdselsuheld – Sandparken, Vindinge, Roskilde

Kl. 00.56 fik politiet en anmeldelse fra en grundejer om, at både hans og naboens postkasse var blevet påkørt af en personbil, som nu stod efterladt uden fører på Sandparken i Vindinge.

Politiet kunne konstatere, at den pågældende bil havde en mindre skade bagpå, og at to postkasser bar præg af en mindre påkørsel.

Der var ingen fører til stede ved bilen, men i nærheden blev der holdt en fest med unge mennesker.

Politiet forhørte sig hos deltagerne i festen i forsøget på at finde frem til identiteten på føreren, da bilen tilhørte familiemedlemmer til en af deltagerne. Da bilejeren ikke umiddelbart kunne træffes, arbejder politiet videre med sagen for at identificere føreren og omstændighederne ved påkørslen af postkasserne. Ejerne af postkasserne ville klare et eventuel erstatningskrav internt med bilejeren.

Færdselsuheld – Holbækmotorvejen, Kirke-Såby – Lejre

Kl. 04.01 rykkede redningspersonale og politiet ud til Holbækmotorvejen i det vestgående spor ved afkørsel 16 Kr. Sonnerup, hvor en bilist var forulykket.

Det viste sig, at en 33-årig mand fra Holbæk under kørsel i en personbil af ukendte årsager havde mistet kontrollen over bilen, som havde påkørt et autoværn på en vejstrækning, hvor 110 km/t var højst tilladte hastighed.

Den 33-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet. Han ville selv sørge for at få bilen fjernet fra motorvejen med hjælp fra et bugseringsselskab. Ingen øvrige trafikanter blev impliceret i uheldet, som politiet blot har registreret omstændighederne ved.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi